Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemultumiri legate de seful SRI in PNL. Va fi acesta schimbat?

SRI

Seful SRI George Maior a facut o serie de afirmatii care par sa ii nemultumeasca pe cei din PNL. Acesta a sustinut nevoia unei integrarii a SRI si SIE, insa secretarul Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe, Mihaita Calimente, sustine ca aceasta declaratie este una pripita.

"Mi se pare o propunere pripită. Nu ştiu care au fost calculele pe care şi le-a făcut domnul Maior. Dar, din toate informaţiile pe care le am, în toate democraţiile serioase, cele două servicii sunt separate, pentru că, efectiv, şi tematica, şi obiectivele celor două servicii sunt cu totul altele", a declarat Calimente intr-un interviu pentru Bursa. In cazul in care pozitia lui George Maior nu va coincide cu politica noului presedinte Klaus Iohannis nu este exclus ca acesta sa fie schimbat din functie.

George Maior a declarat ca isi va prezenta demisia noului presedinte si ca il va lasa pe acesta sa decida daca doreste sa il mentina in functie sau nu.

Mihaita Calimente a precizat insa ca este intr-adevar nevoie de o reviziuire a legislatiei care reglementeaza activitatea serviciilor secrete.

"Sigur, s-a discutat şi la noi despre acea comunitate de informaţii, integrată, prin intermediul căreia să se înlăture anumite disfuncţionalităţi care pot interveni între serviciile de informaţii, ca să existe o colaborare şi o cooperare mai bune.

Este necesar ca legile care guvernează serviciile noastre de informaţii - Legea siguranţei naţionale, Legea ofiţerilor de informaţii-, tot acel pachet de lege al securităţii naţionale să fie revăzut şi readaptat timpurilor pe care le trăim, pentru că aceste legi sunt de la începutul anilor '90.

Am încercat, în perioada 2004-2008, să modificăm aceste legi, dar nu am reuşit, pentru că preşedintele Băsescu ne-a trimis la comisie legile secretizate, mulţi dintre colegi nu au vrut să lucreze cu ele pentru că erau secretizate, alţii nu aveau certificat ORNIS. A rezultat o hărmălaie din care nu am putut să modificăm acel pachet de legi", a explicat Calimente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.