Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemulțumirile taximetriştilor din Nisa ameninţă Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Taximetriştii din Nisa ameninţă că vor bloca Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, programat în weekend-ul 26-29 mai, fiind nemulţumiţi de faptul că autorităţile din Principat îi obligă să plătească o taxă pe care o consideră discriminatorie, informează cotidianul Le Parisien, conform Agerpres.

Pentru a putea lucra în Principat, taximetriştii din Nisa sunt nevoiţi să achiziţioneze o vinietă de la guvernul monegasc, care a emis însă mult mai puţine de la începutul crizei sanitare, potrivit France Bleu. Pentru taximetriştii din Nisa, aceasta este o formă de discriminare, în condiţiile în care omologii lor din Principat nu trebuie să cumpere o astfel de vinietă pentru a lucra pe teritoriul francez.

"Strategia de a menţine profesioniştii francezi la cheremul deciziilor lor este inacceptabilă, în timp ce omologii noştri monegasci lucrează în Franţa în deplină libertate, generând o distorsiune economică dăunătoare", se precizează într-un comunicat al transportatorilor din Nisa.

Prin urmare, taximetriştii din Nisa ameninţă să blocheze cu maşinile lor drumurile şi autostrăzile din jurul Monaco, în timpul derulării cursei de luna aceasta, iar autorităţile încearcă acum să poate negocieri pentru rezolvarea situaţiei.

Marele Premiu de Formula 1 este cel mai important eveniment sportiv găzduit anual de Principatul Monaco, alături de turneul de tenis ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.