Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neomarxiști până la capăt! Parlamentarii PNL îl CRITICĂ în termeni duri pe Vlad Voiculescu, după ce crucea a fost scoasă de pe Catedrala Mitropolitană

afis cruci ministerul sanatatii

Parlamentari liberali de Timiş au luat poziţie, joi, vizavi de o postare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de facebook, pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, în care apare Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără cruci, arată Agerpres.

Deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea afirmă, într-o postare pe facebook, că este regretabil că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca "artă modernă", fără cruci: "Catedrala din Timişoara nu este doar un edificiu religios, simbolistica ei este multiplă, fiind o ctitorie a Regelui Mihai al României, dar şi unul dintre simbolurile Libertăţii câştigate în '89", subliniază Marilen Pirtea.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Şi deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i s-a adresat ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, printr-o postare pe facebook.

"Este imorală întreaga campanie de denigrare a creştinismului pe care o duceţi alături de colegii dumneavoastră speriaţi de Biblie (a se vedea zecile de ceremonii de depunere a jurământului, odată cu preluarea mandatelor de aleşi locali sau parlamentari). Catedrala Mitropolitană din Timişoara este simbolul sacru al acestui oraş. Vă rog să terminaţi, odată pentru totdeauna, orice fel de încercare disperată de eliminare a însemnelor, obiceiurilor sau a cuvintelor creştine! Ceea ce faceţi este o formă gravă de fundamentalism, respectiv fundamentalism secularist. Iar orice urmă a acestui curent este extrem de nocivă pentru o societate. După 30 de ani, nu credeam că vom reîncepe lupta pentru apărarea valorilor noastre creştine. Vă avertizăm! Putem negocia multe, dar niciodată credinţa în Dumnezeu", a afirmat Ben Oni Ardelean.

Citește și: Vlad Voiculescu a reuşit să enerveze Biserica Ortodoxă: Eliminarea crucilor de pe Catedrala Mitropolitană, criticată de Arhiepiscopia Timişoarei

Și românii au reacționat după ce au văzut reprezentarea. Mulți au lăsat mesaje pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Cristina Popa: „Comuniștilor, lăsați crucile pe catedrală, ticăloșilor.”

Marius George: „Din respect fata de ceea ce reprezinta fondul imaginii, puneti crucea inapoi.”

Cosmin Iulian Cîrstea: „Este foarte grav faptul că ați luat crucile de pe turlele catedralei. Oare ne îndreptăm spre o nouă propagandă ideologică? Prezența crucii de pe turlele bisericilor este un fapt. Ideologiile acționează tocmai împotriva faptelor pentru a-și îndeplini scopul propagandistic. Eliminăm realitatea pentru că ne incomodează. Asta nu era ceva nou, așa acționează orice mișcare ideologică. Este grav însă că o instituție a Statului își asumă astfel de demersuri, care nu arată altceva, decât că ideologia s-a cuibărit destul de bine in sânul ei. Extrem de trist!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.