Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neonaziștii germani s-au întâlnit la unul din locurile de întrunire folosite de Adolf Hitler. Primarul orașului condamnă gestul

NPD-Germania-neonazisti-620x410

Primarul oraşului german Nurnberg a condamnat o adunare neautorizată a neonaziştilor pe unul din locurile de întrunire folosite de fostul dictator nazist Adolf Hitler în anii 1930, transmite DPA, relatează Agerpres.

Citește și: Explodează conflictul între două puteri nucleare. Pakistanul, lovituri aeriene asupra Indiei după ce armata indiană a bombardat un oraș pakistanez

'Biroul procurorului verifică în prezent dacă există dovezi de incitare a maselor', a declarat marţi primarul Ulrich Maly. Acesta a precizat că desfăşurarea unei adunări neautorizate constituie o abatere, nu o infracţiune penală.

Sâmbăta trecută, un grup de extremişti de dreapta s-au strâns în faţa unui centru pentru refugiaţi la Nurnberg.

Adunarea a fost dispersată de poliţie pentru că nu fusese autorizată de municipalitate, dar grupul a reapărut mai târziu şi şi-a făcut fotografii pe o scenă folosită de Adolf Hitler în anii 1930.

Conform poliţiei locale, la adunare au participat 18 susţinători ai partidului neonazist NPD şi membri ai unei grupări de extremă dreapta intitulate Wodans Erben Germanien.

Poliţia a comunicat că este regretabil faptul că 'grupul de extremă dreapta a folosit acest loc pătat de istorie în scopuri de propagandă, în pofida măsurile preventive ale poliţiei'.

'Este o situaţie care ar trebui să ne alarmeze - în toată Germania, dar mai ales la Nurnberg -, şi anume faptul că oamenii folosesc aceste simboluri în astfel de locuri', a subliniat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.