Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neozeelandezul Sonny Bill Williams poate purta un tricou fără sigla sponsorului naționalei

scrumhalfconnection.com
rugby

Starul naționalei All Blacks, Sonny Bill Williams, a primit acceptul din partea Federației de rugby de a purta un tricou fără sigla sponsorului primei reprezentative, Banca Noii Zeelande (BNZ). ''Williams a clarificat decizia de a nu purta logo-uri pe tricoul său. Ca urmare, el poate evolua fără a avea imprimate pe echipamentul de joc siglele BNZ și Investec'', a menționat Federația.

Primul-ministru neozeelandez Bill English a criticat, luni, decizia lui Sonny Bill Williams de a masca logo-ul unei bănci de pe tricoul său, după toate probabilitățile din motive religioase. Centrul neozeelandez, victima unei rupturi la tendonul lui Ahile în cursul unui meci de rugby în VII la turneul olimpic de la Rio din vara trecută, a revenit sâmbăta trecută în liga Super Rugby cu ocazia meciului dintre clubul său, Auckland Blues, și Otago Highlanders. Jucătorul a acoperit însă logo-ul Băncii Noii Zeelande (BNZ) cu adeziv.

New Zealand Rugby (NZR) a precizat într-un comunicat că Williams, un musulman fervent, avea o clauză de conștiință în contractul său legat de subiectul "companiilor financiare, băncilor, firmelor producătoare de alcool, tutun și organizatoare de jocuri", lăsând să se înțeleagă și în cazul BNZ că purtarea logo-ului este interzisă de islam. "Dificil de înțeles cum acest tip poate fi tratat diferit de restul echipei", a reacționat, luni, primul-ministru, conform Agerpres. Steve Tew, directorul general al NZR, a recunoscut că Williams a plasat Federația într-o poziție delicată, dar a explicat că acest gen de situație este gestionat de la caz la caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.