Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepalul închide școlile din cauza poluării atmosferice

AFP
poluare Nepal

Nepalul a ordonat închiderea şcolilor din cauza poluării atmosferice, fiind pentru prima dată în istoria ţării din Himalaya când autorităţile decid închiderea instituţiilor de învăţământ din acest motiv, relatează luni AFP, potrivit AGERPRES.

Capitala Nepalului, Kathmandu, învăluită într-un nor gros de particule, este în prezent clasată printre cele mai poluate oraşe din lume, indicele calităţii aerului atingând valori de peste 300 la sfârşitul săptămânii trecute.

"S-a decis închiderea instituţiilor de învăţământ până vineri. Din câte ştim, este prima dată când şcolile sunt închise din cauza poluării", a declarat pentru AFP Deepak Sharma, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Guvernul a solicitat, de asemenea, populaţiei să rămână în case şi să evite lucrările de construcţie sau incinerarea gunoiului.

Experţii atribuie această poluare efectului combinat al incendiilor forestiere din mai multe părţi ale ţării şi condiţiilor meteorologice.

Vizibilitatea redusă din cauza poluării a perturbat zborurile către aeroportul din Kathmandu, provocând întârzieri de câteva ore.

Aeroportul a fost închis chiar vineri, când vizibilitatea a scăzut sub 1.000 de metri, înainte de a fi redeschis în aceeaşi zi, potrivit unui oficial al aeroportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.