Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepăsarea care ar putea ucide: Cum au lăsat doi primari peste 1.000 de oameni fără ajutor de urgență

112 politia politie

Doi primari din Gorj, ambii de la PSD, dau dovadă de nepăsare față de propriile comunități, lăsând peste 1.000 de localnici fără posibilitatea a primi ajutor de urgență, în caz de forță majoră.

În satele Bulbuceni și Valea Marea, din comuna Căpreni, și în satul Cocorova, din comuna Turburea, de 5 zile, localnicii nu mai au acces la serviciile de telefonie mobilă, fiind în imposibilitatea de a apela numărul unic de urgență, 112, în caz că vreunul dintre ei ar avea nevoie de asistență medicală sau de intervenția poliției sau a pompierilor.

Singurul releu de telefonie mobilă din zonă aparține Telekom, iar acesta nu mai funcționează de joi, 28 mai. Compania a fost informată abia sâmbătă, de către localnicii care au reușit să meargă în satele vecine pentru semnal, că nu funcționează releul. ”Vom remedia în cel mai scurt timp!”, li s-a promis gorjenilor din cele 3 sate afectate. ”Cel mai scurt timp” nu a trecut nici până la publicarea acestui material, în după-amiaza zilei de 1 iunie.

Prefectul de Gorj, Ion-Cristinel Rujan, nu știa de situația din cele două comune păstorite de Emil Cătănoiu, primar la Căpreni, și Ion Bârcă, primar la Turburea, devenit celebru pentru că nu are nici diplomă de bacalaureat. ”Nu cunosc situația! Mă informez și încerc să rezolv.”, a promis, luni la prânz, prefectul.

”Am luat legătura cu autoritățile locale. Primarii mi-au spus că echipa de la Telekom nu a putut interveni, până acum, pentru că a făcut pană la roată, din cauza ”capcanelor” puse de pădurari pe drum, împotriva hoților de lemn. O altă echipă se va îndrepta să remedieze situația.”, a revenit cu o precizare prefectul de Gorj.

Până să se rezolve problema, localnicii speră să nu aibă nevoie de ajutor de urgență, fie că este din partea medicilor, fie din partea pompierilor, pentru că nu au cum să ceară intervenția autorităților.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.