Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotul fostului ministru Ioan Rus a ajuns șef la IPJ Cluj: are mandat de trei luni

M. C.
politia controale razie

Comisar-şef de poliţie Mihai Rus a fost împuternicit să preia conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, informează IGPR. "Cu data de 21 octombrie 2022, comisar-şef de poliţie Mihai Rus a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei vacante de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, pe o perioadă de 3 luni", se arată într-un comunicat transmis, luni, de IGPR, informează Agerpres.

Comisar-şef de poliţie Mihai Rus a condus în trecut Inspectoratul de Poliție Județean Alba. În ultimii ani a fost șeful Brigăzii de Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Cluj. Mihai Rus este nepotul fostului ministru Ioan Rus.

Fostul şef al IPJ Cluj, comisar-şef de poliţie Mircea-Ion Rus, a fost eliberat din funcţie, iar în 20 octombrie a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, ulterior fiind pus sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în 20 octombrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Mircea-Ion Rus, comisar şef de poliţie, la data faptei şef al IPJ Cluj, cercetat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, a lui Daniel-Sorin Graur, comisar şef de poliţie, adjunct al şefului IPJ Cluj, şi a Ioanei-Paula Bob, comisar şef de poliţie, şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul instituţiei, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Sub urmărire penală a fost pus şi Elek Marton, comisar şef de poliţie, şef al Poliţiei Municipiului Dej, cercetat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, purtare abuzivă, şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Foto: caracter ilustrativ (arhivă).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.