Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotul lui Traian Băsescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu EXECUTARE

Nepotul fostului președinte Traian Băsescu, Dragoș Băsescu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru că a cerut mită un milion de euro pentru a interveni la un procuror DIICOT. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată cu recurs.

”Decizie penală nr. 187/A din 05.02.2018 - În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Direcția Națională Anticorupție împotriva sentin?ei penale nr.103 din data de 17.01.2017, pronunțată de Tribunalul București, Secția I Penală în dosarul nr.17179/3/2017. Desființează, în parte, sentința penală atacată și rejudecând, în fond:

Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Băsescu Dragoș pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.6 din Legea nr.78/2000 de la 2 ani și 6 luni închisoare la 3 ani închisoare.

În temeiul art.67 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.66 lit.a ,b și k Cod penal pe o perioadă de 4 ani. În temeiul art.65 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.66 lit.a, b ?i k Cod penal. În temeiul art.217 alin.7 Cod procedură penală dispune plata din cauțiunea în cuantum de 10 000 lei(consemnată la dispoziția organelor judiciare conform recipisei de consemnare nr.4034921/1/19.05.2015 emisă de CEC Bank) a cheltuielilor judiciare ocazionate de judecata în fond.

Menține celelalte dispoziții. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge,ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Băsescu Dragoș împotriva aceleiași sentințe penale. În temeiul art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpatul Băsescu Dragoș la plata sumei de 600 lei,reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu,în cuantum de 65 lei,se suportă din fondul Ministerului Justi?iei.

Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 05 februarie 2018”, se arată în minuta instanței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.