Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nereguli în cazul Rarinca: Sămânţa incertă a scandalului

Mariana Rarinca

Cazul Marianei Rarinca, femeia care susţine că preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, i-ar datora aproximativ 11.000 de lei lei, are unele necunoscute. Rarinca nu a putut produce probe pentru a-și demonstra afirmațiile, iar veniturile acesteia din ultimii 4 ani nu lasă să se înâeleagă că și-ar fi permis să cheltuie 11.000 de lei.

Jurnaliştii de la România liberă au reușit să ia legătura cu avocatul gălățean Silviu-Veronel Ioan, un apropiat al lui Andrei Stanciu, soţul Liviei Stanciu, decedat în 2011. "Am fost cel mai bun prieten al lui Andrei (Stanciu - n.r.), dar habar nu am dacă Mariana Rarinca lucra pentru el și ce. O mai vedeam, uneori, la Tribunal (în Galați - n.r.) cu Andrei, dar nu cred că îi era secretară. Probabil, totuși, că făcea unele mici treburi la cabinetul de avocatură", a spus Silviu-Veronel Ioan.

Vezi şi: Lovitură TERIBILĂ pentru Laura Codruța Kovesi: E acuzată de abuz în serviciu

"După ce a murit, Andrei a fost înmormîntat la București. Am participat la înmormîntare și, la întoarcerea către Galați, am luat-o în mașină și pe Mariana Rarinca. Patru ore, cît a durat drumul, nu mi-a spus nimic de vreo datorie pe care Andrei ar fi avut-o la ea", a adăugat Silviu-Veronel Ioan pentru "România liberă". Așadar, Mariana Rarinca, invitată de familia Stanciu sau din proprie inițiativă, a participat la ceremonia funerară a lui Andrei Stanciu, ceea ce arată că avusese o colaborare de un fel sau altul cu fostul soț al Liviei Stanciu.

Andrei Stanciu și Mariana Rarinca au încercat să facă și o afacere împreună. Astfel, în 2004 au înființat firma Fructus 04 SRL Galați. Fiecare deținea 50% din părțile sociale ale sereleului care avea ca obiect principal de activitate "prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor". Firma nu a avut succes.

Vezi şi: Traian Băsescu lămurește cazul Mariana Rarinca

În 2010, Mariana Rarinca și-a înființat o "întreprindere individuală". Conform Registrului Comerțului, "Rarinca Mariana Întreprindere Individuală" a fost înființată în februarie 2010. Obiectul principal de activitate era "comerț cu amănuntul în magazine nespecializate". Singurul "magazin nespecializat" al întreprinderii individuale era un stand comercial în complexul gălățean "Pelicanul". Buticul nu a produs profit: "Rarinca Mariana Întreprindere Individuală" nu a depus la ANAF date contabile decît în primul an de funcționare. Din 2011 pînă în prezent, însă, din punct de vedere contabil, "Rarinca Mariana Întreprindere Individuală" nu există.

Vezi şi: EXCLUSIV Contestaţia în anulare a DNA în cazul Rarinca/ document

Cu toate acestea, Mariana Rarinca susține că, prin intermediul acestei întreprinderi individuale, a plătit niște facturi de energie electrică pentru cel puțin un apartament din Galați al Liviei Stanciu. Publicația electronică "Lumea justiției" a publicat, în facsimil, un contract (datat 2012) încheiat de această întreprindere individuală cu o bancă, contrat conform căruia antreprinderea individuală a Marianei Rarinca ar fi plătit facturi către sucursala Galați a GDF Suez Energy România. Procurorii DNA, însă, rețin în rechizitoriul prin care au trimis-o în judecată pe Mariana Rarinca o comunicare cu banca respectivă, conform căreia banca nu recunoaște existența acelui contract.

Așadar, după moartea lui Andrei Stanciu, veniturile Marianei Rarinca au fost cel puțin fluctuante și, în orice caz, destul de mici. Suficient de mici încît Rarinca să nu le fiscalizeze. Se pune, deci, întrebarea dacă Mariana Rarinca și-a permis, în aceste condiții, să facă cheltuieli de 11.000 pentru Livia Stanciu.

Vezi şi: Scandalul Rarinca se extinde: Un fost membru CSM îi cere demisia lui Cristi Dănileţ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.