Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervi în Parlament - Cătălin Drulă s-a dezlănțuit la adresa lui Lucian Bode: E complice la măcelărirea Codului Rutier

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, i-a reproşat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, că nu ia atitudine faţă de "măcelărirea" în Parlament a Ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului Rutier şi că în acest fel s-ar face "complice". Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Drulă a declarat că proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă ar urma să fie supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, iar în cazul în care va fi aprobat cei care fac curse de maşini prin oraş s-ar putea alege doar cu amendă.

Citește și: CTP anunță că viața sa a luat-o razna după concedierea de la Digi 24: Dacă nu ești la televizor, nu prea mai ești folositor

"În ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de victime în accidente, şmecherii vor rămâne din nou cu permisul; curse de maşini cu 200 de kilometri pe oră prin oraşe, îl opreşte poliţistul, îi dă amendă, pleacă mai departe cu maşina. Chiar ministrul Bode dăduse o ordonanţă ca să scoată aceste portiţe şi şmecherii, dar în înţelegere cu colegii din Parlament măcelăresc în Parlament această lege. Trece de ultima comisie, pentru Industrii, astăzi după amiază, şi merge la plen. Aceasta înseamnă că şmecherii din nou pot să sfideze, să îşi ia permisul - la fel cum fac puşcărie o treime, aşa şi la permis, se suspendă pentru patru luni că ai depăşit viteza legală şi îl ia după o lună", a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR l-a supranumit pe Lucian Bode "ministrul şmecherie la volan". Cătălin Drulă a adăugat că reprezentanţii partidelor guvernamentale s-ar pregăti să aprobe o "măcelărire" a Codului Rutier.

"Toate lucrurile acestea se închiseseră printr-o ordonanţă, dar acum acea ordonanţă este măcelărită în Parlament cu complicitatea ministrului Bode. De ce spun asta? Pentru că ministrul Afacerilor Interne refuză să fie reprezentat în comisii, vine un secretar de stat care are foaie de la minister că ar trebui să fie împotrivă şi o ţine ascunsă şi tace mâlc. Deci, este şi genul acesta de laşitate absolut dezgustătoare - îmi asum acest cuvânt. Şi chem acest guvern să spună: vrem să fim Rusia, ca în filmele pe care le vedem pe net, cu webcam-uri cu şmecheri care trec peste toată lumea şi cu accidente? Vrem să fim Asia Centrală sau vrem să fim în Europa", a întrebat liderul USR.

Cătălin Drulă i-a reproşat şi ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, faptul că, deşi a fost invitat la comisia de specialitate, cu votul unanim al membrilor acesteia, nu s-a prezentat, invocând faptul că nu s-a simţit bine.

"Eu îi spun ministrul 'anulare - blocaj', după ceea ce face cu proiectele de infrastructură şi cum distruge acest mare program de infrastructură pe care îl pornise România, cu perspective extraordinar de bune, cu finanţare, cu proiecte pe care i le-am lăsat pornite deja şi pe care le-a anulat sau cu documentaţii făcute pe care nu avea decât să le lanseze. Lugoj-Deva 2 - anulat; Craiova-Lugoj - anulat; Târgovişte-Sinaia - anulat; legătura Fabrica Ford la drumul expres Craiova-Piteşti - anulată", a precizat Drulă.

Liderul interimar al USR a adăugat că miniştrii au "o problemă în a se supune controlului parlamentar" şi l-a îndemnat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să "îi tragă de mânecă".

"Aici, poate şi preşedintele Camerei Deputaţilor, care - dincolo de faptul că e preşedinte de partid, a depus un jurământ în faţa Constituţiei - ar trebui probabil să îi tragă de mânecă. Sau dacă nu îl mai ascultă, să facă ceea ce îl obligă funcţia, să sesizeze Curtea Constituţională, pentru că acest guvern se sustrage controlului parlamentar", a spus Drulă. Referitor la ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, liderul USR a remarcat că acesta "măcar s-a prezentat în Parlament", dar a adăugat că ar trebui demis, din cauza scumpirilor şi a noilor taxe avute în vedere. "Refuză această coaliţie să voteze proiectul USR de reducere a TVA la carburant, care ar mai stăvili inflaţia şi creşterile de preţuri. În schimb, vor să pună biruri pe români, ca să acopere petrecerea pe care o dau", a afirmat Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.