Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervi în tabăra PLUS după ce PNL l-ar fi adoptat pe Mihai Chirica: 'Un blat ordinar'

Candidatul PLUS la Primăria Iaşi, Liviu Iolu, apreciază că desemnarea lui Mihai Chirica drept candidat al PNL reprezintă "un blat ordinar" şi că această opţiune reface "lanţul de iubire" dintre liberali şi social-democraţi.

"Veriga lipsă dintre PSD şi PNL a fost găsită în persoana lui Mihai Chirica. El reface, de azi, lanţul de iubire dintre cele două partide. E un blat ordinar pe care PNL îl face în speranţa că va câştiga câteva voturi în plus mizând pe primarul în funcţie. O renunţare de neînţeles, un troc între politicienii vechi care conduc reţele locale de corupţie de ani buni. E şi o palmă dată ieşenilor care se plâng de incompetenţa şi incapacitatea lui Chirica de a administra un oraş cu un buget foarte mare. Fostul pesedist Mihai Chirica a fost 'adoptat' electoral şi va candida pentru un nou mandat la Primăria Iaşi din partea PNL. El e dovada clară a afacerilor transpartinice care au distrus România în ultimii 30 de ani. PNL şi PSD dovedesc că nu există cu adevărat partide politice, ci doar interese de afaceri transpartinice. Când ai nevoie, te înscrii în PSD, când se schimbă vremurile, treci la PNL. Important e să râmâi mereu la butoane", a scris el pe Facebook.

Iolu, fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, apreciază că PNL va pierde alegerile locale la Iaşi, deoarece Chirica este "un frânar al dezvoltării" oraşului.

Ședință de urgență după audierea miniștrilor - Orban confirmă întâlnirea cu Iohannis: 'Ne consultăm pe toate temele importante'


"PNL a hotărât să-l adopte pe Chirica în ciuda problemelor de integritate ale acestuia. Situaţia juridică a primarului, cercetat în mai multe dosare, e cunoscută. Sper că, înaintea deciziei, şefii PNL au citit cum Chirica şi-a pus o casă de 700.000 de euro pe numele copilului de câteva luni pentru a-şi ascunde nişte bani pe care nu-i poate justifica. Sper că şefii PNL au citit investigaţiile de presă pe care jurnaliştii ieşeni le-au făcut în ultimii ani. (...) Între 'realizările' primarului amintesc construcţiile imobiliare haotice, lipsa soluţiilor pentru mobilitatea în centrul oraşului, poluarea ridicată, infrastructura de proastă calitate, administraţia înecată de birocraţie şi incompetenţă", a adăugat reprezentantul PLUS.

Deputatul liberal Marius Bodea a anunţat miercuri că a fost informat de către conducerea centrală a PNL ca Mihai Chirica va fi candidatul formaţiunii la Primăria municipiului Iaşi.

"Ieri (marţi - n.r.), conducerea centrală a PNL, în prezenţa domnului Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iaşi pe domnul Mihai Chirica şi de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar. Este o decizie care mă mâhneşte profund. Mi-aş fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolţit această idee. Împreună cu colegii mei, cei care cred în continuare că Iaşul merită mai mult, vom stabili ce trebuie făcut mai departe, dar vă asigur că nu voi fi adeptul unor răfuieli publice care să genereze un prejudiciu partidului de care aparţin de 22 de ani", a spus Marius Bodea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.