Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervozitate mare în PNL: se fac calcule pentru o majoritate fără PSD (Surse)

sah

Liderii PNL au inițiat discuții cu cei de la PSD pentru comasarea alegerilor în anul 2024. Deocamdată, cei de la PSD nu își doresc comasarea alegerilor din rațiuni electorale.

În anul 2024 vom avea 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Cei de la PSD știu că sunt favoriți la locale și parlamentare, tocmai de aceea vor ca fiecare rând de alegeri să fie la termen. Social-democrații sunt conștienți că ”victoriile aduc victorii”, iar faptul că vor fi 4 rânduri de alegeri va obosi electoratul și PSD speră să îi mobilizeze activul de partid pentru a forța o victorie la alegerile prezidențiale.

Liberalii sunt conștienți de faptul că alegerile separate îi dezavantajează și încearcă toate variantele pentru comasare.

În PNL a apărut o grupare care susține inclusiv soluția radicală: alianță cu partidele de dreapta pentru a lăsa PSD în off-side în Parlament. O astfel de alianță ar însemna o sfidare pe față a partenerilor de coaliție și ar tulbura serios apele.

Vezi și: Argumente pentru comasarea alegerilor

Liberalii ar încerca să coaguleze o majoritate cu USR și Forța Dreptei, dar și cu independenți din Parlament și vor testa să vadă dacă pot trece ”hopul” fără PSD.

Dacă această majoritate se dovedește viabilă ea ar deschide calea pentru o reconfigurare a guvernării și PNL ar putea să nu mai facă rotativa premierilor cu PSD.

PSD pune cruce comasării alegerilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, spune că partidul său are alte priorități: ”Nu cred că această problemă este pe agenda de astăzi, de mâine, de lunile următoare, de iarna următoare a cetățenilor din România. Din contră, aș putea să spun că toate problemele economice și sociale pe care le vedem, de la inflație și nevoia de a lupta cu ea și de a scădea creșterea inflației în perioada imediat următoare, sperăm ca până la sfârșitul anului să fie dintr-o cifră, să nu mai fie din două cifre (...), toate măsurile pe care trebuie să le luăm astăzi pentru fermierii din România, acestea sunt temele importante”.

El subliniază că ”trebuie să vorbim despre economie, nu despre politicieni. Probabil că atunci când vorbim despre comasarea alegerilor, este mai mult despre politicieni, decât despre cetățeni, iar PSD se concentrează pe a găsi soluții în guvernare pentru cetățeni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.