Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervozitate maximă la Moscova: Dacă soldați britanici ajung în Ucraina atunci o vom considera `o declarație de război`

canberratimes.com.au
medvedev

Rusia va interpreta amplasarea unui contingent militar britanic pe teritoriul Ucrainei drept o declarație de război, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-o postare pe Telegram. Astfel a comentat acesta semnarea acordului de colaborare dintre Marea Britanie și Ucraina în domeniul securității în cursul vizitei făcute la Kiev de prim-ministrul britanic, Rishi Sunak.

După cum a afirmat Medvedev, "Sunak a venit la Kiev ca să semneze un 'acord istoric în domeniul securității' ". "Cum ar reacționa opinia publică occidentală la faptul că delegația britanică a fost atacată cu muniții cu dispersie în centrul Kievului, așa cum s-a întâmplat cu civilii din Belgorodul nostru?", și-a pus întrebarea Medvedev și și-a exprimat speranța că "britanicii înțeleg că amplasarea contingentului lor militar oficial în Ucraina va însemna o declarație de război" adresată Rusiei, relatează Rosbalt citat de Rador Radio România.

Acordul dintre Kiev și Londra nu presupune amplasarea în Ucraina de militari britanici. Acordul prevede schimbul de informații de recunoaștere, instruirea medicilor și a militarilor, precum și punerea la punct a unei industrii comune de apărare. Planul prevede, de asemenea, că în 2024 și 2025 ajutorul militar al Marii Britanii acordat Ucrainei va crește cu 200 de milioane de lire sterline.

După cum relatează Rosbalt, pe 12 ianuarie Sunak a sosit la Kiev pentru o întâlnire cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Se preconizase ca Londra să anunțe un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,5 miliarde de lire sterline, iar părțile să încheie un acord de colaborare în domeniul securității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.