Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lăsată din brațe de UE și SUA, Ucraina primește o sumă fabuloasă din partea Marii Britanii / Este cel mai mare ajutor anual de la începutul războiului

standard.co.uk
lire sterline

Premierul britanic Rishi Sunak anunță creșterea ajutorului Marii Britanii pentru Ucraina la 2,5 miliarde de lire sterline. Anunțul vine în timp ce UE și SUA nu au reușit să stabilească cum vor ajuta Ucraina în continuare. Totodată, anunțul a fost făcut în timpul unei vizite surpriză la Kiev, scrie Mediafax.

Premierul britanic a făcut anunțul vineri, în timpul unei vizite la Kiev, unde va semna noul acord privind sprijinirea Ucrainei, potrivit BBC. Marea Britanie va acorda Ucrainei 2,5 miliarde de lire sterline sprijin militar anul viitor, a declarat Rishi Sunak. Este vorba despre cel mai mare ajutor anual al Marii Britanii de la începutul războiului.

Oficialii au spus că pachetul va cuprinde rachete cu rază lungă de acțiune, apărare aeriană și obuze de artilerie. Aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite pe drone, majoritatea urmând să fie produsă în Marea Britanie.

Suma conține 200 de milioane de lire sterline în plus față de ajutoarele precedente. De asemenea, ucrainenii vor primi ajutor pentru apărarea infrastructurii energetice.

Acordul Regatul Unit-Ucraina, care este semnat vineri, cuprinde o serie de asigurări bilaterale de sprijin militar și economic, menite să descurajeze agresiunea Rusiei înainte ca Ucraina să se alăture NATO.

Marea Britanie este prima țară din G7 care a semnat un astfel de pact, deși toate națiunile importante au promis acțiuni asemănătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.