Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervozitatea maximă în PNL. Se așteaptă intervenția președintelui Klaus Iohannis

Inquam Photos
culise PNL sedinta Bex

În PNL domnește incertitudinea. O mare parte din liderii partidului îl vor înlăturat din fruntea partidului pe președintele Florin Cîțu și înlocuirea lui imediată cu premierul Nicolae Ciucă printr-un congres rapid – în 10 aprilie. Contestatarii suțin că au semnătura sau acceptul a aproximativ 35-50 de președinți de organizați și îi vor cere prin vocea celor 4 prim-vicepreședinți să plece imediat. De partea cealaltă actuala conducere și susținătorii ei susțin că amplarea mișcării nemulțumiților nu e așa mare și că aceștia ar controla puțin peste 20 de organizații. Interesant e că fiecare din cele două tabere susțin că au încuviințarea președintelui Klaus Iohannis.

Surse din PNL susțin că azi la venirea din vizita oficială din SUA în calitate de președinte al Senatului României, președintele Florin Cîțu va avea o întâlnire crucială cu cei 4 prim-vicepreședinți: Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu în cadrul căreia i se va cere să demisioneze.

Planul ar fi unul de ”rezolvare ultra-rapidă a problemei”: Consiliu Național în 3 aprilie și Congres extraordinar de alegeri a unui nou președinte în 10 aprilie și astfel înainde de Paștele Catolic dacă lucrurile merg cum au fost calculate PNL să îl aibă președinte pe premierul Nicolae Ciucă.

Esențial va fi însă ceea ce va comunica președintele Klaus Iohannis. Surse din zona Administrației Prezidențiale susțin că este posibilă o întâlnire între Iohannis și Cîțu în care să fie clarificată situația. De altfel aceleași surse susțin că un dialog constant între cei doi a existat în aceste zile.

E important în ecuație de amintit că mai mulți lideri PNL și parlamentari ai partidului fuseseră chemați anterior la partid chiar de președintele Florin Cîțu care mâine împlinește 50 de ani.

De remarcat că în paralel are loc un adevărat turnir între șefii de organizații care susțin că printr-o nouă schimbare la vârful partidului PNL ar da dovadă de ”imaturitate politică”, în timp ce fanii schimbării susțin că trebuie ca partidul să treacă la o nouă etapă, la un restart din temelii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.