Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nestle anunta ca va reduce zaharul din ciocolata cu 40%

ciocolata

Producatorul elvetian Nestle sustine ca a descoperit modalitatea prin care va reduce zaharul din ciocolata cu 40%, potrivit BBC.

Nestle sustine ca cercetatorii au descoperit o metoda pentru a structura zaharul diferit, astfel incat sa foloseasca cu 40% mai putin, fara sa fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea si va incepe sa foloseasca metoda din 2018, citeaza Mediafax.

Cercetatorii au modificat structura zaharului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru pacaleste papilele gustative, iar efectul este de crestere a senzatiei de dulce, sustin reprezentantii Nestle, citati de BBC.

Cantitatea de zahar din ciocolata variaza in functie de brand. Ciocolata cu lapte are, in mod obisnuit 50% zahar si o parte din el vine din lapte. Ciocolata alba poate avea pana la 60% zahar, iar cea neagra, pana in 40% sau chiar deloc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.