Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nestle raportează cea mai mare creştere a vânzărilor trimestriale din ultimii cinci ani, datorită rezervelor de alimente făcute de oameni

nestle

Gigantul alimentar elveţian Nestle (NESN.S) a raportat vineri cea mai mare creştere trimestrială a vânzărilor în aproape cinci ani, datorită rezervelor constituite de consumatori, de la mâncarea pentru animale de companie Purina şi cafeaua Nescafe, până la alimente congelate, înainte de măsurile de distanţare socială impuse de guvernanţi din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Vânzările din America de Nord şi Europa au fost deosebit de mari în luna martie, ceea ce a contribuit la creşterea generală de 4,3% în primele trei luni ale anului, care a depăşit aşteptările analiştilor privind o creştere de 3%, potrivit news.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

În America de Nord, vânzările de alimente pentru animale Purina Pet au crescut cu un ritm de două cifre, în timp ce băuturile Nescafe şi Coffee Mate au avut creşteri mari, de o singură cifră.

În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, majoritatea categoriilor de produse Nestle au câştigat cota de piaţă, a anunţat compania.

Directorul general Mark Schneider a declarat că Nestle lucrează pentru a se adapta la condiţiile din piaţă create de virus şi pentru a se asigura că are suficiente materii prime şi capacitate pentru a răspunde cererii crescute, luând totodată măsuri de siguranţă împotriva COVID-19.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă .

”Practic, totul a fost afectat de epidemie”, a spus Schneider într-o teleconferinţă cu analiştii.

Schneider anticipează o redresare lentă după criză, avertizând împotriva unor aşteptări prea mari de vânzări, deoarece situaţia era volatilă şi obiceiurile de cumpărare se pot schimba.

De asemenea, Schneider a spus că este imposibil de spus cât din creşterea vânzărior este datorată stocurilor create de populaţie.

Vezi si: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 43: Să vă explic de ce a lipsit Dănuța! .

Acţiunile Nestle a închis vineri în creştere cu aproape 2%.

Compania a anunţat că cererea din China, prima ţară lovită de COVID-19, auînceput să îşi revină, dar nu la nivelul anterior crizei.

Nestle a anunţat că lansează un program de 500 de milioane de franci elveţieni (512 milioane de dolari) pentru a ajuta cafenelele şi restaurantele pe care le aprovizionează, prin extinderea termenelor de plată şi suspendarea taxelor de închiriere pentru automatele de cafea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.