Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu îl critică public pe Trump: 'Decizie greșită și deplasată. Sper că nu se va repeta'

trump netanyahu

Viitorul prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat că a fost o "greșeală" ca Donald Trump să se întâlnească cu rapperul Ye (cunoscut anterior sunt numele Kanye West) și cu activistul Nick Fuentes, care au făcut amândoi remarci antisemite, potrivit The Times of Israel.

Remarcile lui Netanyahu, care este foarte popular în rândul republicanilor, sunt ecoul criticilor formulate de republicani de rang înalt din Congres și de mai mulți foști consilieri ai lui Trump.

„Am condamnat declarațiile antisemite ale lui Kanye West. Decizia președintelui Trump de a lua masa cu această persoană cred că este greșită și deplasată. El nu ar trebui să facă asta. Cred că a făcut o greșeală. Sper că nu se va repeta”, a declarat Netanyahu într-un interviu acordat jurnalistului american Bari Weiss.

Netanyahu a adăugat că Trump „a fost un susținător extraordinar al Israelului... și al poporului evreu” și a subliniat că apreciază „fără rezerve” ceea ce a făcut Trump pentru Israel.

Netanyahu a menționat deciziile lui Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, de a muta ambasada americană la Ierusalim, de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan și de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul.

Când i s-a cerut să îl descrie pe Trump cu un singur adjectiv, Netanyahu a ales „ireverențios”.

Pe parcursul interviului, Netanyahu a încercat să liniștească administrația Biden și comunitatea evreiască din SUA în legătură cu viitorul guvern israelian, care se așteaptă să includă partide extremiste.

Netanyahu a subliniat că el va fi cel care va decide politica guvernamentală și nu va permite măsuri care ar putea inflama situația de securitate dintre israelieni și palestinieni.

Netanyahu a subliniat că nu va permite ca drepturile comunității LGBTQ sau ale minorității arabe din Israel să fie lezate.

El a mai spus că noul guvern israelian va menține democrația din Israel, iar țara „nu va fi guvernată de legea talmudică”.

Mai mulți foști consilieri ai lui Trump - inclusiv fostul ambasador în Israel David Friedman, fostul emisar pentru Orientul Mijlociu Jason Greenblatt și fostul emisar pentru combaterea antisemitismului Elan Carr, toți evrei - l-au criticat pe Trump pentru că s-a întâlnit cu West.

Într-o declarație făcută după întâlnire, Trump a spus: „Nu am avut nici o problemă: Kanye West și-a dorit foarte mult să viziteze Mar-a-Lago. Întâlnirea noastră la cină trebuia să fie doar între Kanye și mine, dar el a sosit cu un invitat pe care nu l-am întâlnit niciodată și despre care nu știam nimic.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.