Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu încearcă să se înţeleagă cu Trump pe tema coloniilor din Cisiordania

Israelul şi Statele Unite încearcă să ajungă la o poziţie comună cu privire la construirea de colonii în teritoriile palestiniene ocupate, a declarat joi premierul israelian Benjamin Netanyahu, înainte de o nouă întrevedere cu un emisar al preşedintelui american Donald Trump, relatează AFP, conform agerpres.

În acelaşi timp, Netanyahu şi-a reiterat intenţia de a construi ceea ce va fi prima colonie aprobată de guvernul israelian de peste 20 de ani, pentru relocarea israelienilor alungaţi dintr-o colonie din Cisiordania ocupată.

LUARE de OSTATICI într-o bancă din Germania. Situaţia este în desfăşurare - FOTO

'Suntem în mijlocul unui dialog cu Casa Albă cu intenţia de a ne pune de acord asupra unei politici referitoare la construcţia de colonii', a declarat Netanyahu, la începutul unei reuniuni a consiliului de miniştri, înainte de a-l primi pentru a doua oară în patru zile pe Jason Greenblatt, reprezentantul special pentru negocieri internaţionale al preşedintelui Trump.

O mare parte a comunităţii internaţionale consideră că procesul colonizării împiedică obţinerea păcii între israelieni şi palestinieni. Colonizarea - construcţia de către Israel de aşezări civile pe teritoriile pe care le ocupă - este ilegală conform legislaţiei internaţionale.

Chestiunea a reprezentat motivul unui puternic dezacord între guvernul israelian şi administraţia Barack Obama. O parte a dreptei israeliene a văzut în sosirea la Casa Albă a lui Donald Trump o şansă de accelerare a procesului colonizării.

ATAC ARMAT într-o şcoală din Franţa. Trupele speciale intervin - FOTO

Astfel, în perioada imediat următoare învestirii lui Donald Trump, Israelul a făcut cinci anunţuri privind construcţia a peste 6.000 de noi locuinţe în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, anexat şi ocupat.

Noua administraţie americană a avertizat însă Israelul că nu dispune de 'un cec în alb' pentru colonizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.