Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu lucrează cu atenţie la formarea noului Guvern: Presa îl acuză că incearcă să-şi asigure imunitatea în dosarele de corupţie în care este cercetat

benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a primit luni din partea preşedintelui Reuven Rivlin un răgaz de timp suplimentar de două săptămâni pentru a forma noul guvern, transmite agenţia dpa, potrivit agerpres.ro.

După patru mandate de premier, Netanyahu a câştigat alegerile legislative din 9 aprilie, considerate un fel de referendum asupra leadership-ului său, în timp ce aşteaptă o posibilă inculpare în trei dosare de corupţie. Partidul său, Likud, nu are însă majoritate în Knesset, de altfel niciodată vreun partid israelian nu a avut majoritate în legislativ, astfel că formarea de coaliţii este un fapt obişnuit în Israel.

Citește și: Rareș Bogdan prezintă ‘marea famiglie PSD’! Atac-fulger la un cunoscut baron social-democrat

Pentru formarea unei coaliţii, Netanyahu negociază în prezent cu aproape toate formaţiunile de dreapta, cu cele naţionaliste şi religioase care fac parte şi din actualul executiv.

Potrivit presei locale citate de agenţia EFE, Benjamin Netanyahu intenţionează să adopte o legislaţie care i-ar garanta imunitatea în cazurile de corupţie pentru care ar putea fi acuzat, precum şi un proiect de lege care ar permite guvernului şi parlamentului să eludeze hotărârile Tribunalului Suprem.

Citește și: Acuze dure din interiorul PSD! Ce le-ar fi cerut Klaus Iohannis liderilor europeni, prezenți la Sibiu

Adoptarea acestui proiect, dacă va trece de parlament, ar permite anularea unei dispoziţii - ipotetice în acest moment - a Tribunalului Suprem pentru ridicarea imunităţii lui Netanyahu. Una dintre posibilele formaţiuni din viitoarea coaliţie guvernamentală, Uniunea Partidelor de Dreapta, a cerut deja restabilirea Legii Imunităţii, abrogată în urmă cu mai mult de zece ani, act normativ care ar putea împiedica trimiterea lui Netanyahu în faţa justiţiei.

Citește și: PSD reacționează după farsa cu bancnotele aruncate pe jos:Dacă arunci pe jos bancnote pentru a rânji când un bătrân se apleacă să le ridice, asta nu te face membru al unei ‘rase superioare’

Procurorul general a anunţat în februarie că intenţionează să-l pună sub acuzare pe Netanyahu în trei dosare de corupţie, o decizie în acest sens depinzând de concluziile unei audieri preliminare care încă nu s-a desfăşurat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.