Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netflix îşi suspendă serviciul în Rusia pentru a protesta faţă de invazia Ucrainei (media)

netflix.com
Netflix

Platforma americană de streaming Netflix şi-a suspendat serviciul în Rusia, au raportat duminică mai multe media americane, în semn de protest faţă de invazia rusă a Ucrainei, transmite AFP.

Gigantul video la cerere şi-a întrerupt deja, la începutul săptămânii trecute, achiziţiile în Rusia, precum şi producţiile sale de programe originale.

"Ţinând cont de circumstanţele de pe teren, am decis să ne suspendăm serviciul în Rusia", a declarat un purtător de cuvânt pentru site-ului revistei americane Variety.

Solicitat de AFP, Netflix nu a răspuns deocamdată.

Lider mondial, cu 221,8 milioane de abonaţi plătitori la sfârşitul anului 2021, platforma de streaming Netflix este un jucător minor în Rusia, unde are mai puţin de un milion de abonaţi, potrivit Wall Street Journal.

Grupul nu publică date numai despre piaţa rusă şi nu a răspuns unei solicitări a AFP privind numărul său de abonaţi în Rusia.

Netflix se alătură numeroaselor companii străine care şi-au anunţat suspendarea activităţilor sau retragerea lor totală din Rusia după lansarea ofensivei ruse în Ucraina.

În urmă cu o săptămână, Netflix a informat că nu va respecta noua lege a audiovizualului din Rusia, care o obligă să includă aproape 20 de canale publice pentru a putea opera în această ţară.

Legislaţia, a cărei intrare în vigoare era prevăzută pentru 1 martie, obligă Netflix şi alte servicii audiovizuale să emită conţinuturi ale unor medii afiliate Kremlinului precum Perviy Kanal (Canal 1), canalul de divertisment NTV, sau Postul Bisericii Ortodoxe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.