Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netflix renunță la difuzarea unui episod dintr-un serial de comedie în Arabia Saudită

netflix

Platforma Netflix a renunțat la difuzarea unui episod dintr-un serial de comedie în Arabia Saudită, după ce a primit plângeri legate de faptul că umorul critica atitudinea conducătorilor regatului, arată BBC, potrivit Mediafax.

Al doilea episod din seria ”Patriot Act”, cu americanul Hasan Minhaj a fost înlăturat de pe platforma accesibilă în Arabia Saudită după ce platforma Netflix a primit o reclamație potrivit căreia ar fi încălcat o lege saudită împotriva criminalității online. Netflix a confirmat informația pentru publicația britanică Financial Times.

Platforma de distribuție online a afirmat să sprijină libertatea artistică dar trebuie să se supună legilor locale.

Cu toate că episodul a fost blocat, publicul din Arabia Saudită poate să urmărească în continuare episodul pe contul de Youtube al serialului, unde secvența în care Minhaj critică atitudinea prințului Mohammed Bin Salman în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, dar și implicarea Arabiei Saudite în conflictul din Yemen, se deschide automat pe pagina de pornire.

Citește și: Vincent Cassel va fi tată pentru a treia oară

Fostul jurnalist din Arabia Saudită, în vârstă de 59 de ani, a fost ucis fiind tăiat în bucăţi de o echipă de 15 saudiţi trimisi la Istanbul pentru asasinrea acestuia, potrivit oficialilor turci, iar trupul sau a fost dizolvat în acid.

Consulatul şi reşedinţa au fost percheziţionate de autorităţile turce în octombrie, împreună cu mai multe alte locaţii, dar corpul lui Khashoggi nu a fost găsit.

Au existat speculaţii că prinţul moştenitor saudit Mohammed Bin Salman a ordonat operaţiunea, dar Riyadhul l-a absolvit pe liderul de facto al regatului de orice vină.

Arabia Saudită a respins, de asemenea, în mod repetat, cererile din partea turcilor de extrădare a suspecţilor legaţi de uciderea jurnalistului.

Potrivit organizației Reporteri Fără Frontiere, Arabia Saudită se află pe locul 169 și 180 de țări în clasamentul libertății presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.