Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netflix renunţă la opţiunile privind plata abonamentelor pe iPhone şi iPad

netflix

Netflix a anunţat că renunţă la opţiunile privind plata abonamentelor noi şi prelungirea abonamentelor întrerupte pe dispozitivele mobile Apple care au la bază sistemul de operare iOS, scrie news.ro.

Compania americană a început să testeze eliminarea opţiunilor de plată prin iTunes încă din luna august, însă a confirmat acum că a început să implementeze modificările pe scară largă din noiembrie.

În lipsa opţiunilor de plată a abonamentul din cadrul aplicaţiei de iOS, utilizatorii de iPhone şi iPad vor fi nevoiţi să facă acest lucru prin intermediul browser-ului web, unde vor accesa site-ul oficial.

Pentru utilizatorii iOS, plata abonamentului Netflix devine mai complicată, însă popularul serviciu de streaming a avut motive financiare întemeiate pentru a face a această mişcare.

Apple opreşte 30% din toate veniturile obţinute de aplicaţiile de iOS sau 15% în cazul veniturilor recurente generate pe o durată mai lungă de 12 luni consecutive.

Citește și: Decizie RADICALĂ luat de Kanal D: Va deveni INACCESIBIL pentru mulți români

Cei de la Netflix au ajuns probabil la concluzia că şi în cazul în care plata abonamentelor devine ceva mai dificilă pentru o parte a utilizatorilor, se obţin totuşi venituri mai mari dacă nu trebuie să plătească procentele datorate Apple.

Mutarea celor de la Netflix vine la câteva luni după ce compania americană a făcut acelaşi lucru şi pentru Android, acolo unde trebuia să plătească un procent din venituri către Google.

Din ce în ce mai multe companii iau măsuri concrete pentru a nu mai plăti procente din venituri către Apple sau Google. Nici Spotify nu mai permite plata abonamentelor în cadrul aplicaţiei, iar producători de jocuri precum Epic Games şi-au retras unele jocuri din App Store.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.