Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netflix vrea să îşi extindă operaţiunile în Africa

netflix.com
Netflix

Compania Netflix a anunţat miercuri că intenţionează să îşi extindă operaţiunile în Africa, bazându-se pe succesul unor emisiuni şi producţii locale, precum serialul sud-african "Blood and Water", informează AFP.

Gigantul din industria de streaming video a precizat că a investit echivalentul a 160 de milioane de euro în producţia de conţinuturi cinematografice în Africa de când a început să lucreze pe acest continent în 2016. "Expansiunea activităţilor noastre aici reprezintă un lucru bun pentru Netflix", au declarat reprezentanţii companiei americane într-un comunicat.

Operaţiunile sale din Africa s-au concentrat până acum în Africa de Sud, Kenya şi Nigeria, unde au creat peste 12.000 de locuri de muncă. "Este un început, prevedem să ajungem în mai multe ţări de pe continent", a declarat Shola Sanni, directoarea departamentului de politici de dezvoltare pentru Africa Subsahariană din cadrul Netflix, într-o conferinţă de presă organizată la Johannesburg, potrivit Agerpres.

În prezent, Africa de Sud este primul contribuitor african al platformei Netflix, cu peste 170 de filme, seriale şi documentare. În 2020, "Blood and Water", un serial despre o adolescentă din Cape Town care investighează cazul surorii sale răpite la naştere, a ocupat pentru o vreme primul loc în preferinţele abonaţilor din Statele Unite.

"Putem să ne bazăm pe aceste jaloane pentru a ne dezvolta activitatea, continuând să investim pentru a susţine economiile creative locale şi pentru a oferi mai multor naratori africani o voce amplificată pe scena mondială", au promis reprezentanţii companiei americane.

În ultimii ani, Netflix a mizat pe diversificarea producţiei sale în afara Statelor Unite şi a obţinut succese răsunătoare cu ajutorul unor seriale străine, precum producţia spaniolă "La casa de papel" şi drama distopică sud-coreeană "Squid Game", un serial care a fost premiat şi la galele Primetime Emmy Awards şi Golden Globes Awards.

În 2021, Netflix s-a asociat cu UNESCO pentru a finanţa şase scurtmetraje ale unor tineri regizori africani. "A sosit timpul ca platformele de mare renume să înţeleagă bogăţia şi valoarea poveştilor noastre", a declarat miercuri unul dintre acei tineri regizori, cineasta sud-africană Gcobisa Yako, în marja conferinţei de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.