Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York, California şi Washington au anunţat o 'alianţă pentru climă'

Guvernatorii democraţi ai statelor New York, California şi Washington au anunţat joi că formează o "alianţă pentru climă", după decizia preşedintelui Donald Trump de a se retrage din Acordul de la Paris, scrie AFP, potrivit agerpres.ro

Cele trei state, care reprezintă aproape o cincime din populaţia SUA şi peste o cincime din PIB american, "sunt hotărâte să atingă obiectivul american de reducere cu 26% până la 28% a emisiilor de gaze cu efect de seră" în raport cu 2005, a subliniat guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, într-un comunicat.

Cum se 'vindecă' homosexualitatea: Scene teribile dintr-o clinică / FOTO


"Decizia periculoasă a Casei Albe de a se retrage din Acordul de la Paris are repercusiuni dramatice nu doar pentru Statele Unite, ci şi pentru planetă. Această administraţie abandonează rolul său de lider şi se pune în situaţie pasivă în raport cu alte ţări în lupta împotriva schimbărilor climatice", a acuzat el. 

"Preşedintele a spus deja că schimbările climatice sunt o glumă, ceea ce este exact contrariul celor susţinute de toţi oamenii de ştiinţă şi de opinia internaţională", a afirmat la rândul său guvernatorul Californiei, Jerry Brown, citat în acelaşi comunicat.

Ion Ţiriac intervine în scandalul de la Mamaia: Cum îi ia apărarea lui Ilie Năstase


"A nega realitatea nu este o strategie, nici pentru America, nici pentru nimeni. Dacă preşedintele se arată indiferent în legătură cu această activitate umană fundamentală, atunci California şi celelalte state trebuie să preia conducerea", a adăugat el. 

"Sunt mândru să mă asociez celorlalţi guvernatori pentru ca lipsa de acţiune a Washingtonului să dea peste o acţiune fermă din partea statelor", a indicat la rândul său guvernatorul de Washington, Jay Inslee. 

Alianţa lor urmează să servească drept "forum pentru a susţine şi consolida programele existente împotriva schimbărilor climatice, a promova schimbul de informaţii şi cele mai bune practici şi a pune în aplicare noi programe de reducere a emisiilor de carbon venind din toate sectoarele economice", potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.