Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York interzice pe doi ani toate instalațiile miniere de criptomonede care folosesc combustibil pe bază de carbon

nytimes.com
Fifth Avenue new york

Adunarea Statului New York a adoptat marți seara un proiect de lege care ar interzice pe doi ani toate instalațiile miniere de criptomonede cu dovadă de lucru (PoW) din stat care folosesc un combustibil pe bază de carbon pentru a-și alimenta operațiunile, conform cointelegraph.com.

Proiectul de lege, sponsorizat de Anna Kelles, nu numai că ar impune o suspendare de doi ani la aprobarea oricăror noi mine Bitcoin, dar moratoriul propus ar împiedica, de asemenea, reînnoirea permiselor eliberate minerilor de criptomonede PoW existenți care utilizează energie din surse de carbon dacă doresc să crește cantitatea de energie electrică consumată.

 

Proiectul de lege a adunat sprijinul necesar pentru a fi adoptat, cu 95 pentru și 52 împotrivă, și va fi acum adoptat de senatorul Kevin Parker pentru vot în Senatul statului. Dacă va avea succes, acesta va fi apoi transmis guvernatorului Kathy Hochul, care poate refuza proiectul de lege sau îl poate semna.

Departamentul pentru Conservarea Mediului (DEC) ar fi însărcinat prin proiect de lege cu pregătirea unei „declarații generice de impact asupra mediului” pentru a număra, localiza și evalua consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră ale minerilor PoW și impactul acestora asupra sănătății publice.

Grupul de susținere a industriei criptomonedei, Asociația Blockchain, a cerut anterior locuitorilor din New York „pro-tech, pro-inovare, pro-cripto” să se opună proiectului de lege, despre care susțin că a dus la mii de mesaje către legislatori.

Asociația a spus că au avut loc aproximativ trei ore de dezbatere cu privire la proiectul de lege, demonstrând ceea ce ei consideră că este o „opoziție mai mare față de interzicerea mineritului decât credeau susținătorii”. Într-un tweet de miercuri, echipa a spus că își va direcționa energia către Senatul din New York pentru a învinge ceea ce numește „factura anti-tehnologie”.

Interdicțiile propuse asupra criptomonedelor cu dovadă de funcționare din motive de mediu devin din ce în ce mai frecvente. O propunere similară numită proiectul de lege Markets in Crypto Assets (MiCA) a fost înfrântă cu strictețe de Parlamentul European la sfârșitul lunii martie, legislatorii de acolo luând în considerare chiar și interzicerea tranzacționării cu Bitcoin pentru a impune interzicerea propusă pentru minerit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.