Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York Times a inclus România pe lista destinațiilor de vizitat în 2020

Transfăgărășanul

O destinație turistică din România a fost inclusă în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020, realizat de publicația New York Times. „Alpii Transilvaniei”, locul pe care prințul Charles l-a numit „o comoară de neprețuit”, este promovat alături de destinații precum Bolivia, Washington, Paso Roble sau Sicilia.

65% din pădurile seculare ale Europei se află în România, scrie jurnalistul Gabriel Leigh. „Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământulu, ci vizitați România. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o floră surprinzătoare”.

Citește și: Legi cruciale pentru români, pe masa senatorilor! Sunt vizate și indemnizațiile demnitarilor

Publicația New York Times propune o vizită în Parcul Național Domogled – Valea Cernei sau o drumeție în munții Făgăraș, lăudând Transfăgărășanul, „o destinație în sine pentru pasionații de mașini”.

"Niciodată nu a existat un moment mai potrivit pentru a vedea și a celebra aceste păduri având în vedere că, în ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv ale prințului Charles, care le-a numit „o comoară naturală neprețuită”, pădurile din România sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale și a hoților de lemne".

Turiștii care vin în număr mare ar putea avea un impact pozitiv, transmițând un mesaj împotriva defrișărilor masive, potrivit Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.