Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The New York Times: Ucraina nu va mai primi din SUA muniții pentru complexele Patriot

Patriot

În curând, Statele Unite nu vor mai putea livra Ucrainei rachete de interceptare pentru complexele de rachete sol-aer Patriot, a scris ziarul New York Times, citând oficiali de la Casa Albă și Pentagon, conform Rador Radio România.

Potrivit acestora, Washingtonul nu va putea asigura bateriile Patriot ucrainene cu rachete de interceptare care costă "între 2 și 4 milioane de dolari bucata".

Anterior, New York Times a informat că aliații Kievului nu dispun de echipamentul și armamentul necesare pentru a începe o nouă contraofensivă. Administrația americană va pierde din ianuarie 2024 posibilitatea de a transfera Ucrainei noi pachete de arme în cazul în care Congresul refuză să aprobe alocări bugetare suplimentare în aceste scopuri, a declarat Jake Sullivan, consilier al președintelui SUA pentru securitate națională.

După cum a declarat acesta, SUA nu vor mai putea trimite Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană, stocurile lor de muniții pentru complexele de apărare antiaeriană Patriot și alte sisteme vor începe să se reducă; aceeași situație se va întâmpla și cu obuzele de artilerie de calibru 155 mm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.