Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neymar a scăpat de o amendă de trei milioane de dolari, pentru infracţiuni de mediu

forbes.com
Neymar

Un tribunal brazilian a suspendat o amendă de aproximativ trei milioane de dolari impusă starului mondial al fotbalului Neymar Junior pentru că a construit fără autorizaţie un lac artificial pe proprietatea sa din Rio de Janeiro, informează AFP, potrivit Agerpres

Sentinţa, cu data de luni, a fost obţinută miercuri de AFP, fiind emisă de jucătoarea Adriana Ramos de Mello, citează un raport al autorităţii oficiale de mediu INEA, care precizează că proiectul nu necesita, de fapt, nicio autorizaţie de mediu.

"Întrucât amenzile solicitate s-au ridicat la milioane de dolari", a cere în continuare plata acestora "ar provoca un prejudiciu important, disproporţionat şi chiar ilegal" atacantului clubului saudit Al-Hilal, a spus magistratul.

Consiliul municipal al oraşului Mangaratiba l-a condamnat pe atacantul brazilian la plata a patru amenzi, în valoare totală de 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari) pentru infracţiuni împotriva mediului, legate de construirea unui lac artificial pe domeniul jucătorului, la aproximativ 130 km de Rio.

Printre "zecile de infracţiuni" sesizate, autorităţile au citat "executarea fără autorizaţie a lucrărilor supuse controlului de mediu", captarea şi deturnarea apei râului fără autorizaţie şi "săparea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei fără autorizaţie".

Judecătoarea a luat notă însă de constatările INEA, precizând în hotărârea sa că o inspecţie "a confirmat că nu este necesară nicio autorizaţie (de mediu) pentru astfel de activităţi" şi, prin urmare, că infracţiunile reproşate lui Nemyar "nu au fost (caracterizate)".

Fotbalistul brazilian a cumpărat în 2016 un conac în Mangaratiba, o zonă turistică aflată în proximitatea metropolei Rio de Janeiro, pe un teren de 10.000 de metri pătraţi, dotat cu heliport, spa şi o sală de sport, între altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.