Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NHL le interzice jucătorilor să arate mesaje de susţinere a diversităţii

reiadat.com
hochei

NHL le interzice jucătorilor să poarte mesaje care promovează diversitatea, cum ar fi cele care apără cauza LGBT, în timpul meciurilor sau al antrenamentelor, informează presa americană, potrivit news.ro.

Este vizată, în special, " Pride Tape". Este vorba de o bandă adezivă în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LBGT, pe care unii jucători o lipesc la capătul crosei. Site-ul Outsports, care abordează subiecte legate de homosexualitatea în sport, a descris decizia ca fiind "politica NHL "Don't Say Gay"".

Potrivit San Francisco Chronicle, mesajele care promovează conştientizarea cancerului, moştenirea afro-americană sau latino-americană... şi sprijinul pentru armată sunt, de asemenea, interzise.

Sezonul trecut, în timpul Pride Night, şapte jucători din NHL au refuzat să poarte tricouri LGBT, din motive religioase sau, în cazul jucătorilor ruşi, de teama represaliilor din partea liderilor ţării lor. Trei echipe au refuzat, de asemenea, să le permită jucătorilor lor să poarte tricouri cu trimitere la Pride Night.

Şeful NHL, Gary Bettman, a comentat aceste acţiuni, referindu-se la ele ca fiind "alegeri individuale" şi spunând că, pentru a fi "diverşi şi primitori, trebuie să înţelegem aceste alegeri". Pe de altă parte, Connor McDavid, cel mai bun jucător al sezonului trecut din NHL, şi-a exprimat dezamăgirea atunci când a fost interzisă purtarea tricoului "Pride Night". Potrivit Outsports, însă, mai mulţi jucători, printre care McDavid, sunt gata să sfideze recenta interdicţie şi să îşi lipească pe crosă "Pride Tape".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.