Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicaragua: Regimul Ortega arestează pentru `terorism` o jurnalistă incomodă

operationworld.com
Nicaragua

O altă jurnalistă a canalului nicaraguan de informaţii 100% Noticias, închis de guvern, a fost acuzată de terorism şi plasată în arest preventiv, a informat duminică Ministerul de Externe al Republicii Costa Rica, jurnalista având, de asemenea, cetăţenia acestei ţări, relatează AFP.

Lucia Pineda, directoare a redacţiei 100% Noticias, a fost prezentată duminică în faţa unei instanţe care a acuzat-o de terorism şi incitare la ură, potrivit sursei.

Sâmbătă, jurnalistul Miguel Mora, proprietarul canalului respectiv, a fost acuzat de conspiraţie şi terorism după închiderea acestui canal critic la adresa guvernului contestat al lui Daniel Ortega.

100% Noticias, un canal prin cablu care transmite 24 de ore din 24, a fost una dintre cele mai implicate media în acoperirea crizei pe care o traversează Nicaragua de la începutul manifestaţiilor antiguvernamentale, pe 18 aprilie.

Potrivit organizaţiilor umanitare, represiunea acestor manifestaţii a făcut cel puţin 320 de morţi.

Debutul procesului Luciei Pineda a fost stabilit pe 25 ianuarie, a mai informat ministerul costarican. Autorităţile de la Managua nu au oferit nicio informaţie despre soarta jurnalistului de 45 de ani.

Lucia Pineda a fost condusă la tribunal la 36 de ore după arestarea sa vineri seară, când poliţia a ocupat sediul canalului, a declarat avocatul Pablo Cuevas, responsabil al Comisiei permanente pentru drepturile omului. Presa nu a avut acces la audieri, iar familia acesteia nu a fost informată.

Preşedintele Daniel Ortega, tot mai izolat pe scena internaţională, accentuează presiunea asupra opoziţiei interne, arestând apărători ai drepturilor omului, reprezentanţi ai unor media independente şi militanţi ai societăţii civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.