Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici grecii nu vor vaccinului de la AstraZeneca pentru bătrânii lor: Va fi administrat doar persoanelor până în 65 de ani

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

În Grecia, vaccinul produs de AstraZeneca nu va fi administrat persoanelor de peste 65 de ani, a anunţat vineri directorul autorităţii naţionale pentru sănătate, Marios Themistokleous, transmite DPA.

El a explicat această decizie invocând insuficienţa dovezilor ştiinţifice care să arate dacă vaccinul produs de compania britanico-suedeză este eficient pentru persoanele în vârstă. Această decizie poate fi schimbată ulterior, dacă apar astfel de dovezi, a susţinut el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

Vaccinările cu serul produs de AstraZeneca vor începe în Grecia pe 12 februarie. Persoanele cu vârste cuprinse între 60 şi 64 de ani vor fi vaccinate prioritar.

Decizii similare au fost anunţate şi de alte ţări europene: Comisia pentru Vaccinare de la Institutul german Robert Koch a recomandat vaccinul produs de AstraZeneca pentru persoanele cu vârste între 18 şi 64 de ani, invocând insuficienţa datelor cu privire la eficienţa vaccinului pentru persoanele de peste 65 de ani.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat autorizarea condiţionată a vaccinului AstraZeneca pentru folosirea pe piaţa din UE, fără restricţii de vârstă. Comisia Europeană a urmat recomandările EMA şi a aprobat folosirea acestui vaccin la sfârşitul lunii ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.