Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici în filme nu e așa: Cum sunt filați șpăgarii cu greutate din România

sri dna

Procurorii folosesc metode de a-i prinde pe corupți mai ingenioase decât cele din filmele cu spioni! Drone si camere ascunse în nasturii tinutei de politist au fost folosite de anchetatori pentru a aduna dovezi împotriva subcomisarului Iulian Munteanu, fostul sef al Biroului Rutier Vaslui, trimis în judecatã pentru fapte de coruptie.

Tehnica folositã de procurorii anticoruptie pentru a aduna dovezi împotriva subcomisarului Iulian Munteanu, acuzat de fapte de coruptie, ne poate duce cu gândul la filmele cu spioni. Astfel, unii dintre subalternii ofiterului de politie au purtat pe ei echipamente de ascultare audio-video. Acestea erau, de fapt, camere video miniaturale ascunse în nasturii tinutei de politist, potrivit vremeanoua.ro.

Citește și: Pornhub a dat publicității ce filme preferă femeile din România când intră pe site: Spectacol total

Mai mult, atunci când Munteanu a mers sã facã rost de carne de miel, pe care voia sã o ofere mitã comisarului-sef Mihai Axente, surse din politie povestesc cã acesta a fost filmat cu o dronã, de la 400 de metri altitudine. Axente a primit carnea si mai multe sticle de vin. Pentru acest lucru, trebuia sã treacã cu vederea neregulile descoperite în Biroul Rutier Vaslui. Mai mult, în luna mai 2015, Axente a mai primit un pat din lemn masiv, lucrat artizanal.

Citește și: FOTO O celebră artistă a umblat goală pe străzi în Koln în semn de protest față de agresiunile sexuale

Comisarul Iulian Munteanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mitã si abuz în serviciu dupã ce, ani la rând, era dat ca exemplu cã, în Politie, prin muncã si persevernetã, se poate ajunge în vârf. Ceea ce nu se spunea era legat de faptul cã, dupã ce fostul subofiter de politie care fãcea parte din escorta prezidentialã (antemergãtor – n.r.) a cunoscut diversi oameni cu influentã si a ajuns la Vaslui, a mai dat dovadã de ceva. A dovedit cã este un fin cunoscãtor al slãbiciunilor sefilor, cãrora a stiu cum sã le intre sub piele pentru a avansa cât mai sus în ierarhie. Acelasi lucru l-a fãcut si cu Mihai Axente, comisarul sef venit în control de la Inspectoratul General de Politie si care, pentru a trece cu vederea neregulile constatate, a primit mitã un pat din lemn de frasin.

 

Citește și: IKEA se închide

De asemenea, aspiratiile lui Munteanu au fost din cele mai mari. În timpul în care Cristian David era ministrul Internelor, comisarul s-a vrut seful Serviciului Permise. Pentru a obtine aceastã functie a apelat la un bun prieten si apropiat al fostului ministru, deputatul Dan Marian. Numai cã, înainte de numire, David a întrebat în stânga si în dreapta pe cine ar trebui sã numeascã în functie. Semnalul de alarmã a venit din partea serviciilor de specialitate ale ministerului, care i-au spus lui David cã Munteanu nu este omul potrivit. Mai mult, unul dintre cei întrebati i-au spus fostului ministru cã, în cel mult sase luni de la numire, comisarul are mari sanse sã ajungã în spatele gratiilor. În viata de zi cu zi, Iulian Munteanu era discret, serviabil, avea cu presa o relatie foarte bunã, însã era transant când vinea vorba de spagã. S-a dovedit abil si în afaceri. Astfel, a cumpãrat o vilã în Vaslui de la un lichidator, dar nu s-a mutat în ea decât dupã ce i-a fost cãlcatã de hoti si s-a trezit fortat de împrejurãri sã locuiascã acolo. Mai detine si alte proprietãti si o micã afacere.

Citește și: Antena 1 transferă două vedete de la Vocea României

Potrivit DNA, Iulian Munteanu este acuzat de săvârșirea a 3 infracțiuni de luare de mită, dare de mită în formă continuată (două acte materiale), 2 infracțiuni de trafic de influență, 2 infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, 12 infracțiuni instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, 2 infracțiuni instigare la fals intelectual, 3 infracțiuni instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Citeşte şi: O româncă a dat marea lovitură: A devenit Prima Doamnă a Cataloniei

"În perioada 2013 până în prezent, inculpatul Munteanu Iulian, în calitate de șef al Biroului Rutier Vaslui, a îndeplinit atribuții privind coordonarea și controlul activității de constatare și sancționare a abaterilor contravenționale de către angajații acestei unități. În perioada respectivă, acesta a determinat mai mulți agenți de poliție din subordinea sa să aplice sancțiuni pentru contravenții prevăzute de Codul rutier mai blânde decât care s-ar fi impus, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până la înlocuirea cu avertisment, ori chiar să evite aplicarea vreunei sancțiuni", se arată în comunicatul DNA.

Citeşte şi: Putin declară război terorismului şi atrage atenţia: 'Evaluaţi cum trebuie'

Sursa citată precizează că, în unele situații, Iulian Munteanu "a pretins de la conducătorii auto favorizați, foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul (baterie auto, lemne de foc, 12 metri cubi de scândură la preț redus pentru acoperișul unui imobil aparținând unui superior de-al său, 400 de bucăți de scândură cu model) și, totodată, i-a determinat pe subordonați să falsifice procesele verbale de constatare, în unele situații chiar prin suprascriere, pe baza cărora s-a stabilit natura sancțiunii".

Citeşte şi: Un nou scandal imens la Romatsa: Oamenii legii i-au prins în fapt

"De asemenea, la data de 11.06.2015, inculpatul Munteanu Iulian, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a întocmit procesul-verbal de cercetare la fața locului în legătură cu un accident rutier în care a fost implicată o persoană din anturajul ofițerului de poliție și un agent de poliție, denaturând realitatea și împrejurările în care s-a produs evenimentul. În acest sens, l-a sancționat contravențional cu suspendarea permisului de conducere pe agentul de poliție, deși vinovată de producerea accidentului a fost cealaltă persoană. La data de 30.12.2014, inculpatul Munteanu Iulian l-a determinat pe șeful unei instituții să îndeplinească în mod defectuos un act constând în coordonarea activității utilajelor de deszăpezire pe raza municipiului Vaslui, respectiv să trimită un utilaj de deszăpezire, atât la proprietatea sa, la proprietatea unui superior și la spălătoria unei cunoștințe", susțin procurorii DNA.

Citeşte şi: Ponta va avea o mare dezamăgire: Va fi trădat de mai mulţi prieteni

Totodată, comunicatul de sâmbătă al DNA adaugă că, în cursul lunii august 2015, în schimbul intervenției la un angajat de la Registrul Auto Român Vaslui pentru a urgenta inspecția tehnică periodică a unui autovehicul și eliberarea cu celeritate a cărții tehnice a autoturismului, Iulian Munteanu "a pretins pentru sine materiale de construcție".

Citeşte şi: Gabriel Oprea şochează: Ies la suprafaţă amănunte incredibile despre averea politicianului / FOTO

"De asemenea, a promis unei persoane că va determina un lucrător de poliție judiciară din cadrul poliției unui alt oraș, să soluționeze cu celeritate un dosar penal în care era cercetată persoana respectivă, iar în schimb a pretins și primit obiecte de îmbrăcăminte. La data de 06.02.2015, a dispus folosirea în interes personal a unuia dintre autoturismele din dotarea Biroului Rutier Vaslui pentru deplasarea, pe raza municipiului Vaslui, a unei persoane din anturajul ofițerului. La data de 04.09.2015, a falsificat prin alterare conținutul unei autorizații de reparație emise de Biroul Rutier Vaslui pentru un autoturism, astfel încât proprietarul să beneficieze de o despăgubire mai mare", relevă DNA.

Citeşte şi: Probleme mari în justiţie: Au dispărut zeci de pagini dintr-un document important / FOTO

Aceeași sursă arată că, în calitate de comisar-șef de poliție în cadrul I.G.P.R., Mihai Axente a primit de la Iulian Munteanu, subcomisar, șef al Biroului Rutier Vaslui, la data de 8 aprilie 2015, "produse alimentare (carne de miel) și băuturi alcoolice (vin de diverse sortimente) și a acceptat, la începutul lunii mai 2015, promisiunea unui obiect de mobilier confecționat artizanal (pat din lemn de esență frasin), în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile de serviciu, respectiv pentru ca să nu constate nereguli legate de activitatea Biroului Rutier Vaslui și ca să nu aplice eventuale sancțiuni, ca urmare a controlului de fond efectuat în perioada 30 martie — 20 aprilie 2015".

Citeşte şi: Cum ar putea scăpa Mircea Băsescu de închisoare: 'Ar putea fi achitat'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.