Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal imens la Romatsa: Oamenii legii i-au prins în fapt

Un nou scandal imens la Romatsa. Oamenii legii i-au prins în fapt. Mai mulți angajați și-au decontat ilegal vacanțele primite ca bonus. Totul s-a întâmplat la filiala Târgu Mureş, acolo unde aceştia şi-au decontat ilegal vacanţele primite ca spor pentru munca depusă în stres. Poliţiştii mureşeni care anchetează cazul vorbesc despre concedii de refacere neefectuate, dar pentru care s-au încasat, în total, aproape 100.000 de euro.

Citeşte şi: Ponta va avea o mare dezamăgire: Va fi trădat de mai mulţi prieteni

În baza unor informaţii obţinute din interiorul ROMATSA, acum câteva zile, poliţiştii de la Transporturi au declanşat o amplă anchetă care vizează 15 angajaţi ai companiei care operează în domeniul transportului aerian. Cei vizaţi sunt acuzaţi că, în perioada 2010- 2015, ar fi “stors” de la angajator 435.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro, pentru vacanţe în care, însă, nu au fost niciodată. Mai exact, cei vizaţi de anchetă au decontat serviciile turistice - la care oricum ar fi avut dreptul conform contractului colectiv de muncă -, folosindu- se de documente fictive, fără acoperire. De aceea, împotriva celor vizaţi planează acuzaţiile de fals, uz de fals şi înşelăciune.

Citeşte şi: Gabriel Oprea şochează: Ies la suprafaţă amănunte incredibile despre averea politicianului / FOTO

“Fiecare angajat operativ al ROMATSA are dreptul la un concediu suplimentar plătit sută la sută de angajator. La întoarcerea din vacanţă, în baza documentelor, i se decontează suma respectivă. Numărul de zile şi cuantumul sumei sunt prevăzute prin lege şi prin contractul colectiv de muncă. În cazul controlorilor de trafic aerian, perioada de vacanţă suplimentară se numeşte concediu de recuperare psihologică (CRP), iar în cazul meteorologilor, al personalului de telecomunicaţii şi al celui tehnic, concediu de odihnă suplimentar (COS)”, a declarat Andriaş Păduraru, secretar al sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România.

Citeşte şi: Probleme mari în justiţie: Au dispărut zeci de pagini dintr-un document important / FOTO

Surse judiciare vorbesc însă de o anchetă legată de deconturi fictive cu vacanţe în ţară şi în străinătate, care s-ar întinde la mai multe filiale ale ROMATSA şi care ar viza câteva sute de persoane din cele aproximativ 1.500 cât are compania pe statele de plată. “Totul a pornit de la o verificare a Corpului de Control al primului-ministru declanşată imediat după accidentul aviatic din Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta la medicină Aura Ion”, au dezvăluit surse judiciare, potrivit celor de la libertatea.

Citeşte şi: Cum ar putea scăpa Mircea Băsescu de închisoare: 'Ar putea fi achitat'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.