Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici la muzeu nu vezi așa ceva: Ce au găsit mascații după 14 percheziții la indivizi acuzați de braconaj arheologic

www.ziuanews.ro
mascati

Aproximativ 5.000 de bunuri culturale de factură arheologică, sute de monede antice şi medievale, statuete medievale şi din perioada neolitică au fost ridicate, marţi, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii din Caraş-Severin la persoane bănuite de braconaj arheologic.

'În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au efectuat 14 percheziţii pe raza judeţelor Caraş-Severin, Bihor, Timiş şi Arad, la persoane bănuite de braconaj arheologic. A fost vizată o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi că, din 2015, ar fi efectuat săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi prelevat bunuri culturale mobile de epocă romană şi medievale', se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, remis AGERPRES.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

În urma percheziţiilor, au fost ridicate circa 5.000 de bunuri culturale mobile de factură arheologică, cel mai probabil, provenite din situri arheologice, respectiv, fragmente de vase ceramice sau obiecte de podoabă, peste 300 de monede antice şi medievale, mai multe arme şi statuete medievale, unelte şi statuete din perioada neolitică şi 18 detectoare de metale, din care 12 neautorizate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic fără autorizare prealabilă, furt şi constituirea unui grup infracţional organizat. Verificările de specialitate, pentru a se stabili dacă bunurile fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, sunt continuate de arheologi din cadrul Muzeului Banatului Montan din Reşiţa.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.