Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici măcar un şekel nu va ajunge în Gaza (ministrul israelian de finanţe)

timesofisrael.com
Bezalel Smotrich

"Nici măcar un singur şekel nu va ajunge în Gaza. Punct", a scris ministrul israelian de finanțe de extremă-dreapta Bezalel Smotrici după ce cabinetul de securitate al Israelului a aprobat o măsură care îi dă puterea de a îngheța fondurile destinate Autorității Palestiniene (AP), dacă AP ar transfera aceste fonduri către Fâşia Gaza, relatează CNN citat de Rador Radio România.

În conformitate cu acordurile existente, Israelul colectează venituri fiscale în numele Autorității Palestiniene pe importurile și exporturile palestiniene.

De când Hamas și-a lansat atacurile asupra Israelului la 7 octombrie 2023, guvernul israelian a refuzat să deblocheze întreaga sumă a taxelor colectate, care sunt utilizate în principal de Autoritatea Palestiniană pentru a plăti angajații publici și pensionarii.

Fondurile colectate de Israel vor fi acum transferate Norvegiei, în calitate de terță parte, apoi vor fi trimise la Ramallah - cu excepția sumei destinate Fâşiei Gaza - care va rămâne înghețată în mâinile norvegienilor, a anunțat duminică biroul premierului Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

Statele Unite și Norvegia vor contribui la supravegherea și facilitarea acordului.

"Orice încălcare a acordului îi permite ministrului de finanțe să înghețe imediat toate fondurile de rambursare ale palestinienilor", a precizat biroul premierului Netanyahu.

Hussein al-Sheikh, un înalt oficial al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, a respins imediat planul israelian, numindu-l "piraterie" și îndemnând comunitatea internațională să îl oprească.

Bezalel Smotrici a fost criticat pentru comentariile recente în care a pledat pentru migrația voluntară a palestinienilor din Fâşia Gaza și pentru reînființarea coloniilor israeliene acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.