Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niciun pacient COVID la ATI în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, pentru prima dată de la începutul pandemiei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe nu mai este internat niciun pacient cu COVID-19, a anunţat miercuri conducerea instituţiei.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna martie la ATI au fost internaţi 50 de pacienţi COVID, în aprilie - 44, luna aceasta - 10, iar în momentul de faţă în secţie nu se mai află niciun pacient infectat cu noul coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Însă în Secţia de boli infecţioase şi pneumologie sunt internate 17 persoane bolnave sau suspecte de COVID-19.

"În momentul de faţă avem în spital un număr de 13 cazuri pozitive pe Secţia infecţioase COVID. Pe Secţia de terapie intensivă COVID nu avem în momentul de faţă niciun pacient, în schimb, patru pacienţi suspecţi COVID sunt izolaţi pe Secţia de pneumologie", a completat managerul spitalului, Andras Nagy Robert.

Potrivit conducerii spitalului, pacienţii aflaţi în Secţia de boli infecţioase COVID sunt într-o stare medie şi gravă, cel mai tânăr având 22 de ani, iar niciunul dintre aceştia nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus.

Conducerea spitalului a mai precizat că în ultima săptămână în spital au avut loc 215 internări în diferite secţii, inclusiv de COVID şi 238 de externări.

Tot în ultima săptămână, în spital au murit patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 72 şi 87 de ani, care sufereau de diverse boli, cum ar fi diabet zaharat, accident vascular cerebral, hemoragie digestivă, al căror deces poate fi pus în legătură cu complicaţiile generate de COVID, a precizat conducerea spitalului.

Potrivit datelor postate miercuri pe site-ul Prefecturii Covasna, de la începutul pandemiei în judeţ s-au raportat 8.514 cazuri de COVID-19, dintre care şase în ultimele 24 de ore.

Incidenţa cazurilor în judeţ este de 0,53 la mia de locuitori, înregistrându-se în prezent 121 de cazuri active.

"La această dată, conform ultimelor precizări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică, nicio localitate nu se situează deasupra pragului de incidenţă de 7,5/1.000 de locuitori. Localitatea Bixad se află în intervalul 4-7,5/1.000 locuitori, iar Mereni în intervalul 3-4/1.000 de locuitori. Localităţile Micfalău şi Estelnic au incidenţa cumulată în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, dar mai mică de 3/1.000 de locuitori (...). 16 localităţi înregistrează la această oră zero cazuri pozitive", se arată în comunicatul postat de Prefectură.

Numărul persoanelor vaccinate anti COVID-19 în centrele disponibile din judeţul Covasna este de 61.987.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.