Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații români se plâng că sunt atacați de declarațiile politice, în timp ce mafia 'Ndrangheta plănuieşte uciderea unui important procuror italian

donneindivenire.blogspot.com
mafia

Asasini ai mafiei plănuiesc un atac împotriva unui important procuror italian, a informat vineri un cotidian din Italia, potrivit căruia oficiali italieni au fost atenţionaţi în legătură cu pericolul de către o agenţie de informaţii străină, transmite dpa.

Atacul planificat este cu atât mai şocant pentru italieni cu cât Italia se apropie de cea de-a 30-a comemorare a unui atac sângeros al mafiei asupra lui Giovanni Falcone, un magistrat italian cunoscut pentru punerea sub acuzare a unor membri ai mafiei, scrie agerpres.ro.

Falcone a fost ucis pe 23 mai 1992, când o bombă a explodat pe o şosea de lângă Palermo în timp ce maşina lui trecea pe acolo. În explozie au murit de asemenea soţia şi trei gărzi de corp. Două luni mai târziu, o altă explozie a curmat viaţa unui judecător, într-o serie de incidente a căror amintire este încă vie în Italia.

De data aceasta, presupusa ţintă ar fi Nicola Gratteri, un procuror de district din sudul Italiei care a fost decisiv într-o serie de operaţiuni ce au vizat membri ai clanului 'Ndrangheta în ultimii ani. Ziarul Il Fatto Quotidiano a difuzat informaţia.

Potrivit cotidianului, 'Ndrangheta, una dintre cele mai puternice mafii din Italia, a vrut să-l ucidă într-o explozie. 'Ndrangheta coordonează o parte importantă din comerţul cu droguri între Europa şi America de Sud.

În baza atenţionării, serviciile de informaţii italiene au întărit în ultimele săptămâni măsurile de protecţie pentru Gratteri şi familia lui, potrivit cotidianului. Aceasta a presupus mai multe gărzi de corp pentru Gratteri şi o maşină specială pentru el şi familia lui, maşină care perturbă semnalele sonore şi poate preveni astfel detonarea unei bombe montate pe o maşină printr-un semnal emis de un telefon mobil.

Gratteri a fost recent unul dintre candidaţi pentru cel mai important post de magistrat anti-mafia al Italiei, însă l-a pierdut în faţa lui Giovanni Melillo, procuror de district din Napoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.