Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, cere măsuri urgente în cazul coronavirusului: 'Treziţi-vă până nu este prea târziu'

banicioiu

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Ponta, cere măsuri urgente din partea autorităţilor pentru eventualitatea apariţiei coronavirusului în România. Bănicioiu afirmă că ar fi trebuit să organizeze deja un comandament naţional condus de premier. Fostul ministru susţine că la Aeroportul Otopeni trebuie numită o altă conducere, care să ia măsuri pentru eliminarea cozilor. De asemenea, este nevoie, susţine Bănicioiu, de asigurarea aprovizionării cu medicamente.

"Coronavirus! Este cuvântul cel mai des folosit in ultima perioada și din păcate cred ca va deveni destul de întîlnit și in Romania de acum încolo!

Fără a vrea sa alarmez pe cineva sau sa introduc vreo unda de panica as indemna totuși autoritățile romane sa fie mai active in ceea ce privește iminenta apariției virusului pe plaiurile mioritice . Având in vedere ce se întâmpla in Italia , țara cu care avem foarte multe raporturi de schimb- cetățeni plus o mega diaspora foarte activa , consider ca in perioada imediat următoare am putea asista la identificarea unui eventual purtător de virus in țara noastră .

In aceste condiții autoritățile trebuie deja sa fie pregătite de absolut tot ce este mai rău - răspândirea virusului poate fi destul de rapida și extinsă in Romania având in vedere lipsa de informație a publicului și mai ales amorțeala autorităților ! ATENȚIE -este nevoie de o colaborare foarte strânsă între toate organele abilitate fie ca sunt de la direcția de sanatate publica , poliție , Smurd , ambulantă, poliția de frontiera , aeroporturi , vămi , scoli , instituții publice etc .

In aceste momente este musai sa se lucreze deja pe scenariul unui posibil caz și deja sa se treacă la o campanie serioasă de informare a populației - IMEDIAT ! Dacă se instalează panica tot efortul va fi mai mare și tot mai infecient ! Tot acum trebuie deja pregătire și autoritățile locale pentru astfel de situații - creat deja modul și protocolul de lucru și acțiune pe fiecare pas in momentul in care intr o unitate administrativ teritorială ar fi identificat un astfel de caz.

Aștept inca!!! desi e deja f. târziu crearea unui comandament național - condus chiar de primul ministru cu participarea neapărată a ministrului sanatatii , internelor , transporturilor , educației , structurilor de informații. Ar trebui deja sa aibă întâlniri zilnice - măcar la nivel de secretari de stat iar primul ministru informat zilnic deasemenea.

Despre ce se întâmpla la aeroportul Otopeni am tot scris pe Facebook și cred ca imediat ar trebui adus cineva competent atit la conducerea aeroportului cit și la cei care conduc poliția de frontiera ! Dacă nu găsim o modalitate de a nu mai avea cozi n avem nicio șansa. Carantinele , la fel ar trebui foarte bine gestionate de profesioniști iar aici Ministerul Sanatatii ar fi in măsura sa aibă un comandament intern funcțional - nu am auzit inca de așa ceva ! Treziți-vă pina nu este prea târziu ! Exista in Romania oameni care se pricep și cred ca ar trebui implicați imediat!

Asigurarea stocurilor ! In primul rând de medicamente și consumabile medicale - faceți tot ce trebuie in acest sens , constituiti cadru legal pentru a avea fondurile necesare și posibilitatea achiziționării urgente de materiale necesare - apropos , deja in farmacii apar lipsuri ! Ministerul sanatatii trebuie sa gestioneze fluxurile de aprovizionare pe toate segmentele și sa aibă contact direct cu toți distribuitorii de medicamente și consumabile medicale imediat !Folositi acum Unifarm ul și nu după ce veți constata ca toate aceste materiale și medicamente se vor cauta peste tot și nu se vor mai găsi pe nicăieri!

Mare atenție cu informarea populației!", scrie Bănicioiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.