Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă a dat ordin în Guvern: se plafonează prețul la lemnul de foc, la paleți și la bricheți/ Plafonul scade de la 500 la 400 lei/ Video

Inquam Photos/ Octav Ganea
Nicolae Ciucă sedinta guvern

Guvernul adoptă miercuri decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. „Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cuv, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți”, anunță premierul Nicolae Ciucă.

„O decizie așteptată de milioane de români. Astăzi guvernul va adopta decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. E o decizie așteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cuv, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți”, anunță la începuutul ședinței de guvern Nicolae Ciucă.

El precizează că prețurile includ TVA.

„E o măsură discutată. O aprobăm azi, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine”, încheie premierul.

Potrivit surselor guvernamentale inițial se convenise un preț plafonat de 500 lei/ m cub, dar la insistențele premierului a fost scăzut la 400 lei/m cub.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.