Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă a descins în diaspora: Le-a promis românilor să problema dublei cetățenii se rezvolvă până la finele anului

nicolae ciuca

Președintele PNL Nicolae Ciucă se află în Spania, acolo unde face turul comunităților de români. Acesta s-a întâlnit cu românii care lucrează în una din cele mai mari fabrici din Barcelona și le-a promis că problema dublei cetățenii se va rezolva până la finele anului!

Iată mesajul postat de Nicolae Ciucă pe Facebook

"Am întâlnit astăzi români extraordinari, care locuiesc și muncesc în zona Barcelonei. Am vizitat un abator al Carniques Celra, care are jumătate dintre angajați de origine română. De altfel, compania este cel mai mare angajator de cetățeni români din regiunea Cataloniei.

Cei cu care am discutat mi-au spus că, în această fabrică modernă, au condiții bune de muncă și venituri care le permit să trimită bani acasă. Sunt mândri de calitatea muncii lor și de faptul că produsele pe care le fac aici sunt apreciate pe toate continentele.

Am discutat, totodată, problema imposibilității deținerii cetățeniei române în paralel cu cea spaniolă și i-am asigurat că acest proces - pe care l-am inițiat anul trecut cu guvernul de la Madrid - se va finaliza în acest an. Nu au fost tratative ușoare, Spania având asemenea acorduri doar cu vecinii săi Portugalia și Franța. Mă bucur nespus că, din acest an, nu vor mai fi nevoiți să renunțe la cetățenia română când o solicită pe cea spaniolă. Pentru cei peste un milion de români din Spania, acesta va fi un vis împlinit".

Nicolae Ciucă se află într-o vizită de lucru în Spania. Timp de două zile se întâlnește cu românii stabiliți aici, antreprenori și angajați, și participă la activități în cadrul comunității extinse de români.

Astăzi, președintele PNL, împreună cu secretarul general Lucian Bode și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, au vizitat unul dintre lanțurile de abatoare din Catalonia cu cei mai mulți români angajați. Mai precis, jumătate dintre cei aproape 400 de angajați sunt români. Liderii PNL au discutat cu aceștia despre condițiile de muncă ale românilor din diaspora spaniolă, de relația cu angajatorii, dar și de problemele pe care le întâmpină.

Este important de precizat că românii din Spania vor beneficia în curând de dubla cetățenie, un obiectiv important pentru aceștia. Demersurile pentru obținerea dublei cetățenii au fost demarate de Nicolae Ciucă în urma unei vizite a acestuia în calitate de premier. La acel moment, premierul Nicolae Ciucă și premierul spaniol Pedro Sanchez au stabilit înființarea unui grup de lucru în acest scop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.