Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: Astăzi se marchează Ziua Mondială a Refugiatului, prilej cu care ne îndreptăm gândul către toţi cei care şi-au părăsit casele şi familiile

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis marţi, de Ziua Mondială a Refugiatului, că este un prilej de a ne îndrepta gândul către toţi cei care şi-au părăsit casele şi familiile pentru a fugi din calea războiului. Cei ce şi-au lăsat totul în spatele liniei frontului au o poveste despre curaj şi speranţă, iar datoria noastră este să le fim alături, pentru o nouă şansă la viaţă, într-o lume mai dreaptă şi mai sigură”, a menţionat Ciucă în mesaj.

”Astăzi se marchează Ziua Mondială a Refugiatului, prilej cu care ne îndreptăm gândul către toţi cei care şi-au părăsit casele şi familiile pentru a fugi din calea războiului. Începând cu februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, ne-au trecut graniţele peste 4,6 milioane de refugiaţi din ţara vecină. România a fost pregătită exemplar pentru a putea face faţă acestui val de migrare forţată, oamenii primind asistenţă umanitară, materiale de primă necesitate, ghidaj pentru a putea să traverseze cu bine această perioadă dificilă. Dintre aceştia, mulţi au fost doar în tranzit prin România, ţara noastră fiind membrul UE şi al NATO care are cea mai lungă graniţă cu Ucraina”, a scris preşedintele PNL pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”circa 130.000 au ales să rămână aici şi beneficiază de grija şi atenţia autorităţilor, dar şi a multor români, iar o parte consistentă dintre aceştia sunt copii, iar ei beneficiază de şcolarizare gratuită în sistemul de învăţământ românesc”.

”Cei ce şi-au lăsat totul în spatele liniei frontului au o poveste despre curaj şi speranţă, iar datoria noastră este să le fim alături, pentru o nouă şansă la viaţă, într-o lume mai dreaptă şi mai sigură”, a menţionat Ciucă în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.