Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, către veterani: 'Vă mulţumesc, în numele Armatei, pentru credinţa şi bărbăţia cu care aţi rezistat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a mulţumit, joi, veteranilor de război din ţara noastră şi a subliniat nevoia ca experienţa lor să fie cunoscută de generaţiile mai tinere.

"Am onoarea să vă urez viaţă lungă, sănătate şi bucurie cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, ziua celor care ne învaţă şi astăzi că libertatea de a trăi, de a visa şi de a iubi are întotdeauna un preţ plătit de înaintaşii care au văzut în lupta pentru eliberarea şi întregirea neamului românesc o cauză mai presus de propriile vieţi, iubiri, ori aspiraţii", a afirmat ministrul, citat într-un comunicat MApN, potrivit agerpres.ro.

El a subliniat că mesajul său nu este transmis în calitate de ministru al Apărării Naţionale, ci din cea de "militar al Armatei României şi de fiu de militar".

"Ca ostaşi care am jurat pe Drapel să ne apărăm ţara cu preţul vieţii, am fost învăţaţi că "un popor care nu-şi cunoaşte istoria este ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii", a subliniat Nicolae Ciucă.

Ciucă le-a spus veteranilor că tinerele generaţii au ocazia să înveţe din experienţa lor.

"Permiteţi-mi să vă mulţumesc, în numele Armatei României, pentru credinţa şi bărbăţia cu care aţi rezistat în vremurile de încercare. Generaţia noastră are privilegiul de a învăţa de la dumneavoastră dragostea curată de ţară, singura în măsură să ne lumineze calea în vremurile tulburi şi să ne racordeze, pe noi, românii, la o dimensiune eroică. Credinţa în eroi naşte eroi, astfel că tinerii noştri au şansa unică de a înţelege de la dumneavoastră că fiecare poartă în suflet virtuţile patriotismului şi că trebuie să pună mereu eroii înaintea lor şi Ţara înaintea tuturor", a punctat ministrul.

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată, joi, la Bucureşti, printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori şi întâlniri ale ministrului Apărării cu militari ai Armatei române din cel de-Al Doilea Război Mondial şi din teatrele de operaţii.

Ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori a avut loc joi dimineaţă, la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare din Capitală.

Acţiunile dedicate Zilei Veteranilor de Război includ şi transmiterea în direct, seara, pe pagina de Facebook a ministerului, a Slujbei Deniei celor 12 Evanghelii de la Biserica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", la finalul căreia preotul militar transmite un mesaj veteranilor de război.

De asemenea, ceremonii similare se vor desfăşura, pe parcursul lunii aprilie, în ţară şi în străinătate, la opere comemorative, cimitire şi monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ministerul Apărării Naţionale derulează campania "Voci de dincolo de Veac", prin care sunt documentate poveştile de viaţă ale veteranilor de război, proiect care are ca partener media Televiziunea Română, în vederea realizării unor materiale video.

La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.