Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă dă semnalul războiului total cu traficanții de droguri: lege extrem de dură în Parlament

Nicolae Ciuca

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a semnat și susține un proiect de lege care va institui pedepse foarte dure pentru șoferii prinși drogați la volan. Aceștia nu vor mai putea scăpa de închisoare cu executare și riscă până la 10 ani de pușcărie.

”Am semnat alături de parlamentarii Partidului Național Liberal un proiect legislativ potrivit căruia traficanții de droguri vor executa pedepse mărite, în închisoare. Măsurile vor intra în dezbaterea Camerei Deputaților, în procedură de urgență. Potrivit proiectului inițiat de ministra liberală a Justiției, senatoarea Alina Gorghiu, se elimină posibilitatea suspendării pedepselor pentru traficanți, acestea urmând să fie majorate de la 2-7 ani la 3-10 ani închisoare.

Acesta este un răspuns față de creșterea flagelului drogurilor în societate, atât ca număr al consumatorilor afectați, cât și ca extindere a zonei de vârstă a acestora. Este alarmant faptul că vârsta de la care începe consumul de stupefiante a ajuns să fie 12 ani. Alunecarea pe această pantă periculoasă, încă de la vârste fragede, aduce suferință atât dependenților, cât și familiilor lor.

Este obligatoriu ca instituțiile statului să intervină ferm prin toate instrumentele posibile, inclusiv prin cele legislative.”, scrie Nicolae Ciucă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.