Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, despre programul Casa Verde: Am asumat ca la nivelul Guvernului practic să dublăm fondurile alocate.Aproximativ 2 miliarde de euro vor fi alocate

www.mobi.bani.md
Programul Casa Verde

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre programul Casa Verde, că a asumat ca la nivelul Guvernului practic să se dubleze fondurile alocate pentru aceste programe, iar aproximativ 2 miliarde de euro vor fi alocate pentru instalarea de panouri fotovoltaice, numărul de beneficiari urcând până la 80.000 de gospodării. Aprobăm un buget de peste 2 miliarde de lei buget pentru finanţarea persoanelor fizice care îşi instalează fotovoltaice, dar venim şi cu o noutate în domeniul asistenţei sociale şi acordăm sprijin pentru acele unităţi de cult şi ONG-uri care prestează activitate de asistenţă socială, a spus şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, potrivit news.ro.

Premierul a spus că în ceea ce priveşte investiţiile în energie regenerabilă şi alte programe de mediu, au pe masa Guvernului o decizie care practic vizează programul Casa Verde. ”Am discutat cu domnul ministru, am asumat ca la nivelul Guvernului practic să dublăm fondurile alocate pentru aceste proiecte. Dacă cifra este corectă, aproximativ 2 miliarde de euro vor fi alocate pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi în felul acesta, numărul de beneficiari poate să urce până la 80.000 de gospodării. Ministrul Mediului a arătat că aprobarea bugetului AFM este un moment important în fiecare an. ”Am pregătit un buget care se bazează în primul rând pe veniturile AFM din taxa de mediu, resperctiv gestionarea fondului de gaze cu efect de seră”, a spus Tanczos Barna. El a arătat că ”noutăţile sunt creşterea sumelor date pentru Casa Verde pentru persoanele fizice, iar prin aprobarea bugetului de acum şi prin rectificarea bugetară, să poată ajunge la acele cifre pe care le-au promis pentru acest an. ”Aprobăm un buget de peste 2 miliarde de lei buget pentru finanţarea persoanelor fizice care îşi instalează fotovoltaice, dar venim şi cu o noutate în domeniul asistenţei sociale şi acordăm sprijin pentru acele unităţi de cult şi ONG-uri care prestează activitate de asistenţă socială”, a arătat Barna. Ministrul a mai spus că se contractează şi finanţările adjudecate prin evaluarea dosarelor, anul trecut şi aici vin cu o sumă de 300 de milioane de lei pentru a duce la îndeplinire programul de anul trecut. ”Prin programul acesta, în 2021-2024, ne vom apropia de o finanţare de un miliard de euro doar pentru panouri fotovoltaice pentru persoane fizice şi pentru aceste unităţi care oferă asistenţă socială”, a mai spus el. Tanczos Barna a precizat că noutatea este şi programul Rabla Local, prin care, în colaborare cu autorităţile locale, îşi propun să elimine din trafic 100.000 de autovehicule vechime de peste 15 ani, cu o poluare semnificativă şi prin acest program să fie atins obiectivul din PNRR pentru anul 2026, încă de anul acesta, adică 250.000 de mijloace de transport poluante scoase din trafic, pe perioada PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.