Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, discuții cu Adina Vălean la Bruxelles

ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a transmis joi, pe Twitter, de la Bruxelles, că a discutat cu Adina Vălean, Comisarul european pentru transport, despre continuarea bunei cooperări dintre Comisia Europeană şi România, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi continuarea eforturilor de facilitare a tranzitului de cereale din Ucraina.

”Am discutat cu Adina Valean continuarea bunei cooperări între Comisia Europeană şi România, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi continuarea eforturilor de facilitare a tranzitului de cereale din Ucraina”, se arată în mesajul premierului.

Premierul Nicolae Ciucă are, în a doua zi a vizitei de la Bruxelles, întrevederi cu delegaţia eurodeputaţilor români şi cu Adina Vălean, comisarul european pentru transport.

Cu o zi în urmă, şeful Executivului a avut întruniri cu preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg şi premierul Belgiei Alexander De Croo.

Printre subiectele discutate, miercuri, de premier cu preşedinta Parlamentului European s-au numărat aderarea României la Spaţiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acţiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa şi securitatea energetică, potrivit Guvernului României.

La rândul ei, Roberta Metsola a afirmat că nu mai trebuie pierdut timpul deoarece locul ţării noastre este în Spaţiul Schengen, iar PE sprijină pe deplin aderarea imediată a României. De asemenea, discuţiile prim-ministrului României cu preşedinte Comisiei Europene Ursula von der Leyen au fost axate asupra aderării României la Spaţiul Schengen, stadiului îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.