Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă justifică vizita în Emiratele Arabe: 'Facem toate eforturile pentru ca țara noastră să securizeze livrările de energie'

Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat, în perioada 20-21 iunie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie, premierul României a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu A.S. Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U.vi și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul E.A.U.

Șeful Guvernului susține că depune toate eforturile pentru ca România să securizeze livrările de energie.

„Diversificarea surselor de energie este subiectul aflat în atenția tuturor guvernelor europene în această perioadă. Guvernul României nu face excepție și caută, în regiunile imediat apropiate Europei, producători de petrol și de gaz care să devină furnizori stabili și de încredere.

Situația tensionată de la Marea Neagră și embargoul european față de livrările energetice din Rusia fac ca vizite precum cea din Emiratele Arabe Unite (exportator atât de petrol, cât și de gaz metan) să fie o prioritate pe agenda economică a României.

Pentru PNL, o guvernare responsabilă înseamnă găsirea unor soluții prin care România să prevină sau să amelioreze orice probleme de ordin energetic. Facem toate eforturile pentru ca țara noastră să securizeze livrări de energie prin înțelegeri ferme cu parteneri serioși și interesați de o relație economică solidă, așa cum sunt statele din zona Golfului, principalele producătoare de petrol și gaz metan la nivel mondial”, a precizat Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.