Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă intră la rupere peste Ciolacu, în scandalul cash: Nu cetățeanul de rând contribuie la evaziune

Ciuca Ciolacu

„Nu cred că cetățeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune”, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă. El cere revizuirea măsurii privind plățile cu cash. Ciucă afirmă și că nu există un sistem uniform de bancomate, conform Mediafax.

„Eu am transmis către bănci și transmit și acum următorul mesaj - în România rata de intermediere este de 25 %. Raportul între între depozite și împrumuturile pe care băncile le dau pentru investiții este de 70%. Ca atare, în momentul de față băncile trebuie să vină și să sprijine economia românească, să finanțeze, să capitalizeze sectorul de business din România pentru a putea să asigurăm dinamica și ritmul de dezvoltare la nivelul mediului de afaceri. În aceste condiții în care această măsură de la fondare a plăților cash cu care, încă o dată, nu am fost de acord de la început... A fost o măsură luată în coaliție explicându-se la vremea respectivă care sunt intențiile pentru care se adoptă o astfel de măsură, eu am discutat cu ministrul de finanțe, am stabilit și în biroul politic national că această măsură să fie revizuită”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că revizuirea măsurii „trebuie să se producă cât mai curând posibil, pentru că o rețea de bancomate și echitabil și distribuite așa cum ar fi necesar”.

„Știm foarte bine că pentru oamenii de afaceri timpul este o resursă prețioasă. Pentru noi ca cetățeni timpul este o resursă prețioasă. Dacă stau să-mi pierd timpul pe drum nu asta este ok. Nu a fost luată unilateral, a fost o decizie pe care am discutat-o și cu toții am înțeles la vremea respectivă că este o decizie asumată care practic contribuie la reducerea evaziunii fiscal. Ori, nu cred că cetățeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune. Plafonul era oricum la 10.000 de lei. Ca atare, trebuie să vedem care este forma cea mai... ori să revină la zece mii de lei și asta înseamnă că se folosește prevederea de dinainte, ori să vină după această consultare cu specialiștii... Premierul a zis că discută cu sectorul bancar, discută cu celelalte instituții și la finalul acestor discuții vom lua o decizie”, încheie liderul PNL. Premierul Marcel Ciolacu are programată, luni, o întrevedere de lucru cu reprezentanții membrilor Consiliului Executiv al Asociației Române a Băncilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.