Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, mesaj de forță în plină criză energetică: locurile de muncă sunt protejate iar firmele își pot desfășura activitatea în siguranță

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă guvern

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, miercuri la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, despre o serie de subiecte de interes atât pentru Guvern, cât şi pentru mediul de afaceri, informează Executivul. Situaţia generată de creşterea preţurilor la energia electrică şi la gaze s-a numărat printre temele abordate, relatează News.ro.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că Guvernul a luat deja o serie de măsuri pentru a se asigura că vor fi protejaţi de creşterea preţurilor la energie atât consumatorii casnici, cât şi sectoarele economice, o atenţie specială fiind acordată IMM, conform comunicatului de presă al Guvernului.

De asemenea, Guvernul urmează să adopte în şedinţa de astăzi o ordonanţă de urgenţă care să completeze măsurile de sprijin pentru cetăţeni şi pentru mediul de afaceri, astfel încât să fie protejate locurile de muncă, iar firmele să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii de eficienţă.

Un alt subiect abordat a fost Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prim-ministrul Ciucă subliniind că mediul de afaceri va fi un partener pentru Executiv în implementarea măsurilor prevăzute în cadrul PNRR pentru a realiza investiţii durabile şi a obţine un grad ridicat de absorbţie a tuturor categoriilor de fonduri europene de care beneficiază România.

Referindu-se la componenta de dialog social, Nicolae-Ionel Ciucă a declarat că Executivul a deschis un dialog atât cu reprezentanţii asociaţiilor sindicale, cât şi cu o parte a mediului economic, iar aceste întâlniri vor continua atât la nivel central, cât şi la nivel local, pentru a se ajunge la soluţiile cele mai bune şi eficiente pentru derularea optimă a afacerilor şi asigurarea stabilităţii locurilor de muncă, mai indică sursa menţionată.

Politica fiscală a fost o altă temă abordată în cadrul întrevederii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă subliniind că reprezentanţii Executivului cunosc necesitatea asigurării unui sistem fiscal predictibil pentru cei care au afaceri şi fac investiţii în economie.

Totodată, au fost discuţii şi despre măsurile de debirocratizare adoptate până acum de Guvern şi paşii care trebuie urmaţi, astfel încât acest proces să ducă la o digitalizare accelerată a instituţiilor publice.

La întâlnire au participat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR, Ovidiu Niculescu, preşedinte de onoare CNIPMMR, şi alţi reprezentanţi ai IMM-urilor şi, din partea Executivului, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, reprezentanţi ai ministerelor Energiei şi Finanţelor, cât şi membri ai Cancelariei Prim-ministrului, conchide sursa amintită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.